Próbáltad már a rizottót bulgurból készíteni? A tört búza egészséges, rostokban és vitaminokban gazdag lassú felszívódású szénhidrát, így vércukorszinted kiegyensúlyozott marad, és sokáig jóllakottság érzetet biztosít.
Hozzávalók:
120 g bulgur
2 gerezd fokhagyma
kókuszolaj
zöldség alaplé
400 g tetszőleges zöldség (gomba, répa, cukkini, póréhagyma, zöldborsó)
80 ml kókusztejszín
reszelt parmezán
1 tk őrölt gyömbér
2 tk őrölt curry
chili pehely
Elkészítés:
Kókuszolajon megfuttajuk a szeletelt fokhagymát, majd hozzáadjuk a bulgurt és 1-2 percig prítjuk. Felöntjük annyi alaplével amennyi ellepi, majd ha megszívta magát a bulgur, ismét adagoljuk hozzá a zöldésglevet. Addig ismételjük a folyamatot, amíg majdnem teljesen megpuhul. Keverjük hozzá a zöldséget, fedő alatt főzzük puhára, majd öntsük fel a kókusztejszínnel, szórjuk meg curry-vel, őrölt gyömbérrel, chilipehellyel, reszeljük rá a parmezánsajtot és tálaljuk.