Fáj a fejed, azonban nem szeretnél gyógyszerhez nyúlni? Íme néhány hatásos trükk, amely segít leküzdeni a fájdalmat!

Citromos kávé
Bármennyire is furcsán hangzik, a citromlével ízesített kávé igazi csodaszer, ha fejfájásról van szó. Javítja a vérkeringést és tágítja az agyi ereket, így könnyen megszabadíthat a kínzó érzéstől.

egészség fejfájás fáj a fejem borsmenta

Folyadék fogyasztás
A fejfájás ellen olykor a legegyszerűbb dolgok válnak be. Előfordulhat ugyanis, hogy nem ittál eleget, amelynek következtében a szervezeted könnyen dehidratálttá válhat.
Extra tipp: Reszelj gyömbért a vízbe, ugyanis gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása van.


Ettél eleget?
Az éhség szintén kiválthatja a fájdalmat, hiszen ha nem ettél eleget a vércukorszinted leeshet, amely szintén fejfájáshoz vezet. Figyelj oda, hogy három-négy óránként jutass tápanyagot a szervezetedbe.  Lehetőleg olyat, amely magas magnéziumtartalommal bír, mint például a banán, a spenót, a mandula vagy a kesudió.


Borsmenta
A borsmenta illóolaja befolyásolja a fájdalomhormon termelését, így igazi csodafegyver. Masszírozz néhány csepp olajat a halántékodba és a homlokodba, és meglátod, sokkal jobban érzed majd magad. A borsmenta teaként fogyasztva is hatásos.

egészség fejfájás fáj a fejem borsmenta

Hideg borogatás
Régi, mégis hatékony trükk a hideg borogatás. A hideg hatására javul a koponya vérellátása, ezzel elűzve a fejfájást.


Aludj!
Alvás közben regenerálódik az agyunk is. Tudományosan bizonyított tény, hogy akik naponta 7-8 órát töltenek minőségi alvással, ritkábban fájdul meg a fejük.


Lábfürdő
A hideg-meleg lábfürdő nemcsak kellemes egy fárasztó nap után, hanem a fájdalmat is megszünteti, ugyanis az egész test érrendszerét szabályozza.