Észrevetted magadon a kopaszodás első jeleit? Ne várj ölbe tett kézzel! Már lehetséges enyhíteni rajta - sőt, akár teljesen visszafordítható a kopaszodás.

Mit nevezünk kóros hajhullásnak?
Az egészséges mértékű hajhullás az új hajszálak növekedésével párhuzamosan zajlik, így a hajszálak száma nagyjából állandó marad. Ha több szálat veszítesz el annál, mint ahány új nő, akkor a hajad jól láthatóan fogyatkozni fog akkor is, ha nem számolgatod a kihulló hajszálakat. Ilyenkor pedig minél előbb tenni kell valamit

Menj el vérvételre
Az első lépés az okok mielőbbi kiderítése kell, hogy legyen. Ez egy egyszerű vérvétellel, illetve a fejbőr szakszerű orvosi vizsgálatával kezdődik. Így kiderülhet, hogy a hajnövekedési problémákat valamilyen tápanyag hiánya, hormonális problémák, esetleg a szervezetedben megbújó gyulladás, vagy egyéb elváltozás okozza-e. Ha a hajhullás oka valamilyen betegség, akkor azt kezelni kell. A gyógyulást követően előbb-utóbb megindul az egészséges hajnövekedés. A folyamat megtámogatásához érdemes a hajhullás elleni vitaminkészítmények szedését elkezdeni.

A kopaszodást azonban legtöbbször nem valamilyen betegség, hanem a hajhagymák megújulási képességének meggyengülése okozza. A hajhagymák kimerülésével járó hajhullás az évek előrehaladtával rosszabbodik. Az 50 év feletti férfiak és nők többsége már megtapasztalja hajának ritkulását.

pr haj hajhullás

Hajnövesztő vitaminok, tonikok, samponok

  • Amennyiben a kopaszodás oka valamilyen tápanyaghiányos állapot, akkor a speciális hajhullás elleni vitamin- és ásványianyag-készítmények szedésével néhány hónap alatt tapasztalni fogod a hajad megerősödését.
  • A hajhullás elleni samponok és hajszeszek általában a fejbőr helyi keringését élénkítő növényi összetevőket, koffeint vagy egyéb anyagokat tartalmaznak. A hajszálerekben keringő friss vérrel a hajhagymák több tápanyaghoz jutnak, ez segíti működésüket.
  • A hajszálak keratinszerkezetének megerősítését szolgálják a növényi fehérjekivonatokat tartalmazó samponok, hajbalzsamok.

Redensyl® szérum: nemcsak a hajhullást csökkenti, hanem valóban növeszti is a hajat

  • A természetes vörösfenyő és zöld tea levél kivonatából készülő Redensyl® szérum az új hajszálak növekedését megindító hajhagymaőssejtekre hat. Nemcsak a hajhullást enyhíti, hanem fokozza az új hajszálak növekedését is. Napi néhány perces alkalmazásával három hónap múltán akár 28.000 új hajszálad is lehet.

A hajhullás elleni harcban minden elvesztegetett nappal több hajszáladnak mondhatsz búcsút. A hajhagymák megújulási képességének támogatása, az új hajszálak növekedését megindító őssejtek aktiválása csökkenti a kopaszodást és valóban dúsabb hajat eredményez. Érdemes időben elkezdeni!

Lektorálta: Dr. Apostol Éva - bőrgyógyász, kozmetológus

Támogatott tartalom