Este nehezen alszol el, reggel pedig alig bírsz kikelni az ágyból? A következő tippek segítségével könnyebben nyom majd el az álom.

Készülj rá!
A hálószobában szellőztess ki, azonban ügyelj arra, hogy ne legyen túl hideg.  A legjobb, ha két-három fokkal hűvösebb van, mint a lakás többi helyiségében. Ha ezzel kész vagy, teremts nyugodt környezetet, kapcsold ki a tévét és az elektromos kütyüket, hogy a szerveted is ráhangolódjon a pihenésre. Hallgass relaxációs zenét, a fényforrásokat pedig oltsd le, hogy semmi se zavarjon meg.

alvás pihentető alvás álmatlanság nem tudok aludni citromfű tea életmód

Citromfű tea
A citromfű tea jó barátunk lehet, ha álmatlansággal küzdünk, ugyanis elsősorban idegerősítő és nyugtató hatásáról ismert. Lefekvés előtt forázz le 2,5 dl vízzel egy csapott evőkanál teafüvet, majd szűrd le 10-15 perc után és kortyolgasd el.
 

Alakíts ki egy rendszert
Ha hozzászoktatjuk szerveztünket egy napi ritmusra, sokkal könnyebben el tudunk aludni a megszokott időpontban. Az ideális, ha tíz óra körül hajtjuk álomra a fejünket, hiszen a szerveztünk este tíz és hajnali egy között regenerálódik a legjobban. Törekedjünk arra, hogy legalább hat órát pihentető alvással töltsünk.
 

Ylang-ylang és levendula
Vesd be bátran a nyugtató hatású illóolajokat. A levedula és az ylang-ylang kellőképp ellazít és elűzi az álmatlanságot. Néhány cseppel a fürdővízbe tökéletesen ráhangolódhatunk a pihenésre. 

alvás pihentető alvás álmatlanság nem tudok aludni citromfű tea életmód

Lazulj el!
Este már ne a másnapi feladataidon agyalj, hanem próbálj ellazulni és gondolj olyan dolgokra, amelyek jó érzéssel töltenek el, például az aznapi sikereidre, a családra és a pozitív pillanatokra.
 

Mozgással a jó alvásért
Ha kora este sétálsz egy kiadósat vagy legalább húsz percet aktív  testmozgással töltesz, a tested kellemesen elfáradt, az elméd pedig kikapcsolódik, így garantáltan jobban alszol majd. Nem beszélve arról, hogy az alakodnak is jót tesz.
 

Jó minőségű ágy és kényelmes hálóruha
Az ágy és a pizsama szintén a jó alvás alappillére. Lehetőleg közepes puhaságú matracot válasszunk, amely felveszi testünk formáját. A takaró pedig könnyű, míg a párna illeszkedjen a nyakszirtünkhöz. Azonban a hálóruháról se feledkezzünk meg, válasszunk egy kényelmes, pamut anyagú darabot, amely nem akadályoz a szabad mozgásban. 
 

Könnyű vacsora
Estére lehetőleg könnyű fogást válasszunk, és a legjobb, ha lefekvés előtt legalább két órával elfogyasztottuk. A folyadékfogyasztásra is szintén érdemes figyelni annak érdekében, hogy ne látogassuk meg éjszaka túl gyakran a mosdót. Inkább egy bögre teát vagy mézes tejet igyunk.

Olvastad már?
Gyógyítsd magad autogén tréninggel!