Sokszor nagy fejtörést okoz a napi menü kitalálása, különösen, ha odafigyelünk az egészséges táplálkozásra. Íme, egy kis inspiráció ahhoz, mit egyél egy nap.
Reggeli:
Rántotta 2-3 tojásból rukkolával, koktél paradicsommal és egy kis fetasajttal.
Tízórai:
Egy választott gyümölcs és egy marék magkeverék (kesudió, dió, mandula..)
Ebéd:
Avokádó-krémes tészta
Hozzávalók:
60 g durum- vagy teljeskiőrlésű i tészta
1 db érett avokádó
1-2 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
1 nagy marék friss bazsalikom
2 ek sörélesztőpehely
só, bors
reszelt sajt
Elkészítés:
Tegyünk fel vizet forrni, adjunk hozzá egy kis sót és pár csepp olívaolajat, majd főzzünk ki tésztát. Vágjuk fel az avokádót, a fokhagymát, tegyük bele egy nagyobb méretű tálba, adjunk hozzá egy marék friss bazsalikomot, 2 evőkanál olívaolajat, fűszerezzük és turmixoljuk krémesre. Keverjük el az elkészült tésztával és sörélesztőpehellyel vagy sajttal megszórva tálaljuk.
Uzsonna:
2-3 db kókuszos kesudió golyó
Hozzávalók:
150 g nyers, sótlan kesudió
100 g zabdara vagy zabpehely
100 g kimagozott datolya
25 g folyékony kókuszolaj
csipet tengeri só
a forgatáshoz: kókuszreszelék
Elkészítés:
A kesudiót két-három perc alatt aprítógépben krémes állagúra daráljuk, majd hozzáadunk a zabpelyhet, a kókuszolajat, a magozott datolyát, egy csipet tengeri sót, és az egészet összeturmixoljuk. A keverékből golyókat formázunk és kókuszreszelékbe hempergetjük.
Vacsora
Tonhal saláta
Hozzávalók:
1/2 csomag bébi spenót
1 db mozzarella
120 g koktél paradicsom
1 kisebb konzerv tonhal olívaolajban
1/2 citrom leve
1-2 ek sörélesztőpehely
Elkészítés:
A bébi spenótot alaposan megmosunk, a koktél paradicsomot felvágjuk, hozzáadjuk a tonhalat, a felkockázott mozzarella sajtot, megszórjuk sörélesztőpehellyel és meglocsoljuk egy kis citrom lével. Összeforgatjuk és találhatjuk is.