Az egykori Playmate, aki ma már inkább Fitbalance egészségnagykövetként és plasztikai tanácsadóként tevékenykedik, kirobbanó formában van. Azonban ezt nem a véletlennek köszönheti, ugyanis tudatosan törekszik arra, hogy a legjobbat hozza ki magából. Érdemes megfontolni Zoé tippjeit!

Szerinted melyek a legnagyobb tévhitek az egészséges táplálkozással kapcsolatban?

– Az, hogy elegendő csupán zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanunk. Sajnos a növények tápanyagtartalma évről évre csökken, sokkal alacsonyabb ásványi anyag- és vitaminbevitelt tesz lehetővé, mint amire a szervezetünknek szüksége van, ezért a táplálékkiegészítők és vitaminok fogyasztását sem hanyagolhatjuk el.

egészség interjú larion zoé szuperélelmiszerek plasztikai tanácsadó egészségnagykövet modell playmate plasztikai szaktanácsadás öregedés szépség

A tapasztalataid alapján mi az életmódváltás leghatékonyabb módja?

– A fokozatosság, és az új szokások kialakítása. Először tervezd meg az étrendedet! Gyűjts össze a netről „mindenmentes” recepteket. Sportolók által összeállított komplett étrendeket is találsz, esetleg feliratkozhatsz, hogy az e-mailfiókodba, hírlevélben kapd meg ezeket. Ha bevásárlólistát készítesz, mielőtt elmész az élelmiszerboltba és nem térsz el tőle, akkor ezáltal megszűnteted az otthoni nasifiókot. Hiába van kísértés, ha nincs otthon csoki, chips vagy más nyalánkság. Válassz motivációs fotókat sportolókról, vagy találj egy reális követendő példát, mondjuk egy cikket valakiről, akinek már sikerült lefogynia. Ragaszd a hűtőd belsejébe, és amikor kinyitod az ajtót, hogy egyél valamit, előbb nézd a képet tíz másodpercig és gondolj közben a kitűzött célodra.
 

Mire esküszöl, ha az egészségmegőrzésről van szó?

– A tested egy biorobot. Ha megfelelően karbantartod, sokáig fog hibátlanul működni. Már azzal is megnöveled a minőségi élettartamod, ha nem károsítod szándékosan. Például ne dohányozz!
 

Félsz az öregedéstől?

­– Nemrég olvastam egy cikket a szuperöregedésről, ami teljes mértékben alátámasztja azt, amit egyébként is sejtettem. Ha ki tudsz magadnak alakítani egy olyan minőségi életstílust, ami fenntartja a testi, a lelki és a szellemi aktivitásod, nem úgy öregszel meg, mint Mari néni vagy Jóska bácsi, akik a patikában költik el a nyugdíjukat, hanem olyan időssé válsz majd, aki fitten és mosolyogva megy az unokáival hegyi túrákra. A kérdés az, mit vagy hajlandó ezért a célért megtenni?


Melyik a kedvenc szuperélelmiszered?

– Nagyon sokféle szuperélelmiszert fogyasztok, heti több alkalommal is, ráadásul elvetemült módon, por állagban vízben oldva fogyasztom, bár így gyakorlatilag egy gusztustalan zöld, habos trutyivá válik és az íze sem a legjobb, de nem akarom tabletta vagy kapszula formájában bevinni a szervezetembe, mert akkor a hatóanyagok mellett tartósítószer, csomósodásgátló, színezék, ízfokozó, és E betűs adalékanyag is bekerül a testembe feleslegesen. Na persze nem kell neked is ilyen fanatikusan hozzáállnod, sokkal többet nyersz vele még akkor is, ha gyorsan bekapkodod reggel éhgyomorra a kapszulákat, mintha egyáltalán nem fogyasztanál szuperélelmiszereket.

egészség interjú larion zoé szuperélelmiszerek plasztikai tanácsadó egészségnagykövet modell playmate plasztikai szaktanácsadás öregedés szépség

Mik azok a szuperélelmiszerek?
Azok a nem mesterségesen előállított élelmiszerek, amelyeknek kiemelkedően magas antioxidáns, vitamin és ásványianyag tartalommal bírnak. Nagyobb mennyiségben találhatóak meg bennük azok a tápanyagok, amelyek létfontosságúak a szervezetet egészséges működéséhez. A szuperélelmiszerekből készült kivonatok még hatékonyabban szolgálják az egészséget.

Lelkileg hogyan töltődsz fel?

– Akkor érzem magam a legjobban, ha a természetben vagyok. Imádok hétvégén az erdőben sétálni a férjecskémmel és a kutyusainkkal, de egy hosszú és fárasztó hétköznap után télvíz idején jobban esik csobbanni egy kád tengeri fürdősóval meghintett forró vízben, mécsest és füstölőt gyújtani vagy illóolajokkal relaxálni, miközben meditációs zene szól és egy jó könyvet tartok a kezemben. Míg a nyári napokon egy frissítő gyümölcskoktéllal vagy turmixszal a kezemben szívesebben választok egy ismeretterjesztő természetfilmet, amiből egy csomó érdekes információt megtudok a nagyvilágról vagy egy fantasy filmet, ami teljesen kikapcsolja az agyam.

Olvasd el ezt is: Öt egészségmegőrző tipp Larion Zoétól

Itt pedig a szakértőket találod.