Eszter porckorongsérve olyannyira súlyos volt, hogy azonnal műteni akarták és szinte elképzelhetetlennek tűnt számára, hogy valaha fájdalom nélkül végigálljon egy koncertet. A mindennapok elviselhetetlenné váltak, és még az is óriás kihívás volt, hogy egyedül hajat mosson.

– 2016 nyarán kezdődött a derékfájdalom, amelyet eleinte csak állásnál éreztem, később azonban bármit csináltam, szüntelenül kínzott és megnehezítette a napjaimat. Az állapotom fokozatosan romlott, míg már görnyedve jártam és nem tudtam segítség nélkül felállni a székből, hiszen az elviselhetetlen fájdalom már a lábamba is átsugárzott – kezdte Eszter, aki mindezek ellenére nem ment el orvoshoz.
– A gyógymasszőrömet kerestem fel, aki számára azonnal világos volt a helyzet. Végighúzta a kezét a hátamon, hátralépett és azt mondta: azonnal menjek orvoshoz, szinte biztos, hogy sérv. Első körben a Baleseti Központba mentem Tóth Ferenc főorvos úrhoz, aki látta, hogy baj van, ezért rögtön MR-re küldött. Kiderült, hogy porckorongsérvem van, ami ráadásul nem is kicsi, hanem olyannyira nagy, hogy majdnem kiszakadt – mesélte a huszonnyolc éves lány, akinek a diagnózis után öt napon át be kellett járnia a kórházba, ahol infúziókúrát és szteroidokat kapott nagy fájdalmai miatt.

gerincsérv porckorongsérv igaz történet gerincsérv kezelése gyógytorna gerincfájdalom sérv sérv gyógyítása igaz történetek

Súlyos esetben bénuláshoz is vezethet
A porckorong a csigolyatestek között elhelyezkedő porclemez, amely összeköttetést biztosít a csigolyák között. Porckorongsérvről akkor beszélünk, ha a rostos gyűrű elszakad. Következtében sérülhetnek az idegfunkciók, súlyos esetben akár bénuláshoz is vezethet


Az orvos műtétet javasolt
– Ezután Viola Árpád idegsebészhez kerültem, aki nagyon rámijesztett, ugyanis azt mondta, hogy műteni kell.Természetesen mindent megtettem, hogy elkerüljem az operációt, ezért gyógytornára jártam. A várt javulás azonban elmaradt, aztán az egyik kolléganőm a Thököly úti Dávid Gerincklinikán Farkas Ilkát ajánlotta. Itt a tornát és a speciális gépekkel való mozgást ötvözik. Ekkora már annyira rossz állapotban voltam, hogy be sem tudtak rakni a gépekbe. Eleinte heti két alkalommal jártam, a könnyeim folytak annyira fájt, az izomzatom pedig teljesen el volt gyengülve.

A klinikán a gyógytorna mellett Esztert megtanították helyesen állni és járni

Nem tudtam egyedül hajat mosni"
– Másfél év kőkemény torna várt akkor rám. Volt, hogy sírtam. Utáltam. Sokszor nyűg volt, és nem akartam menni, de muszáj volt, ezért végigcsináltam. Ilka, a gyógytornász kemény volt, viszont mindvégig biztatott és tartotta bennem a lelket.
Kiszolgáltatott állapotban voltam, eleinte, az infúziós kezelésekkor annyira nem tudtam hajolni, hogy az egyik legjobb barátnőm mosta a hajamat. Az volt a legrosszabb, hogy a sporttal teljesen le kellett állnom, pedig korábban TRX-eztem és jógáztam. Sokáig nem tudtam állni a buszon, szinte rémálom volt, ha a postán végig kellett állnom egy sort, arról pedig nem is fantáziálhattam, hogy egy koncertet végigálljak – folytatta Eszter.

gerincsérv porckorongsérv igaz történet gerincsérv kezelése gyógytorna gerincfájdalom sérv sérv gyógyítása igaz történetek

Tizenhárom évig jazzbalettezett, ami hozzájárulhatott a sérvhez


A főorvos szerint százból egynek sikerül
– A legutóbbi kontrolvizsgálaton végre csodás híreket kaptam. A gyógytornászommal, Ilkával sikerült elérnem, amit a főorvos véleménye szerint százból egy embernek sikerül. Nem hitt a szemének, „visszatornáztuk a sérvet!" És már sportolhatok is, járhatok személyi edzőhöz és hastáncra. Másfél éve alig bírtam járni, akkor öt nap infúziózás után Viola Árpád főorvos a Balesetiben azt mondta, nehéz időszak következik, vagy összekapom magam vagy megyek a műtőasztalra, ő már most vágna, annyira komoly a sérv. Sírva jöttem el, úgy megijesztett, de ez hatott rám, ezért mérhetetlenül hálás vagyok neki – mesélte boldogan Eszter, aki ugyan még nem mondhatja gyógyultnak magát, azonban tünetmentes.
– Vigyáznom kell magamra, és természetesen betartom a főorvos úr összes utasítását, hiszen soha többé nem szeretném a porckorongsérv fájdalmait átélni – tette még hozzá.

Ha te is megosztanád a történeted, küldj üzenetet a juice.reblog@gmail.com e-mail címre

Olvasd el ezt is: Nem mentem el időben rákszűrésre,majdnem nagy baj lett" – Igaz történet