Az énekesnő mindent megtesz, hogy megőrízze az egészségét. Rendszeresen sportol, tudatosan táplálkozik, azonban a megfázás néha olyannyira kifog rajta, hogy veszélybe sodorja a koncertjeit! Olvasd el Henivel készült interjúnkat!

Mi jut eszedbe először, ha azt mondom egészség?

Az egészségmegőrzés, amelynek nálam az első és a legfontosabb pontja a táplálkozás. Sokszor a munka mellett ugyan nehéz az ajánlott öt étkezést betartani, de arra oda figyelek, hogy minden nap ugyanabban az időpontban egyek. Sokszor keveset eszem, reggelire többnyire szénhidrátot, a vacsorát pedig általában elhagyom.

dér heni interjú sport énekesnő kiemelt

Van olyan étel, amely egyáltalán nem szerepel az étrendedben?

Nincs, ugyanis azt vallom, hogy a szervezet jelzi, mire van szüksége. Azt eszem, amit megkívánok, ugyanúgy fogyasztom a sokaknál tiltólistás laktózt és glutént. Úgy gondolom, hogy sok esetben azért alakul ki az érzékenység, mert teljesen kizárják az étrendből. Nem szeretném, ha nálam is kialakulna az intolerancia. Nem vagyok az a lány, aki a hétvégi baráti összejöveteleken nemet mond például a pizzára. Sport és tudatos étkezés mellett bele kell férjen.

Mennyit sportolsz?

Az edzés az életformám része már hat-hét éve. Szerencsére jó a genetikám, gyorsan izmosodom, ezért már az első pillanattól kezdve sikerélményt okozott. Hetente három alkalommal sportolok, amely számomra elegendő, hiszen az izommemória érvénybe lép, amelyet az évek alatt megalapoztam. Saját testsúlyos- és intervallumos edzést végzem, ugyanis a koncertek miatt is fontos az erőnlét.

Énekesnőként jobban oda figyelsz, hogy elkerüld az influenzát?

A legnagyobb ellenségem a megfázás és a torokfájás. A hangom ilyenkor el tud menni és évi egy-két alkalommal hangszálgyulladással is számolhatok, ami a koncertek miatt óriási problémák elé állít.

dér heni interjú sport énekesnő kiemelt

Előfordult, hogy betegség miatt lemondtad a koncerted?

Mindössze egyszer történt ilyen. Ha érzem, hogy bujkál bennem valami, próbálom házi praktikákkal csírájában elfojtani, ami szerencsére az esetek többségében működik. Influenza idején szívesen kanalazom a gyömbér-méz-citrom kombót. Ha jobban le van merülve az immunrendszerem, akkor orvoshoz megyek, hiszen ilyenkor az az elsődleges, hogy megmentsük a hétvégi koncerteket. 

Jut időd a kikapcsolódásra?

Minden évben sikerül egy kicsit elutaznom pihenni. Ha nincs lehetőség egy hetes nyaralásra, akkor három napra hazamegyek a szüleimhez, ahol nyugodt lélekkel félreteszem a telefonom és a munkát. Szeretek kirándulni a barátokkal, könyvet olvasni, a napi rutinomban pedig igyekszem belepréselni, hogy az esték feltöltsenek. Ilyenkor kizárom a feladatokat, megnézek egy jó filmet vagy olvasok. Az otthon egy menedékhely, egy bázis, ahol jól érzem magam és ami segít abban, hogy mindig újult erővel kezdjem a másnapot.