Már számtalan módszert kipróbáltál, de a cellulit makacsul kitart és nem akar eltűnni? Olvasd el Czanik Balázs bombabiztos tippjeit, amelyek segítségével végérvényesen búcsút inthetsz a narancsbőrnek!


„Nem létezik csodaszer"
– Nincs olyan szuperkrém vagy tabletta, amely megszünteti a narancsbőrt, azonban sokat tehetünk ellene. A "párnácskák" főként a fenéken, a combon és a felkaron alakulnak ki, és általában a nőként érinti, a férfiak ebből a szempontból szerencsésebbek – kezdte Balázs, aki szerint, ha betartjuk a tanácsait, látványos eredményeket érhetünk el.

A cellulit a bőr középső rétegén, a kötőszöveten áttüremkedő zsír.

életmód czanik balázs cellulit narancsbőr strandszezon

Víz, víz, víz
Olykor a legegyszerűbb dolgok bizonyulnak a leghatékonyabb megoldásnak. A víz átmossa a szervezetet és ezzel együtt segít abban, hogy a káros anyagok kiürüljenek. Fogyassz naponta minimum két-három literrel, hogy felgyorsítsd a méreganyagok távozását!

Körülbelül a nők 80%-a szenved tőle.


Masszázs
Masszírozd át minden nap a problémás területet! A legjobb, ha a zuhany alatt, luffa- vagy szizál rostot tartalmazó kesztyűvel csinálod. Amennyiben a tisztálkodáshoz kötöd a bőr mindennapos átmasszírozását, biztosan beépül a napi rutinodba, és nem feledkezel meg róla. A masszázs serkenti a bőr vérellátását és a szervezet anyagcseréjét, így nem érdemes elhanyagolni!


Izzadj!
A lerakódott zsírt, a felesleges sót és a káros anyagokat izzadással űzhetjük ki a szervezetünkből. Egy kiadós edzés vagy a szaunázás kiváló módja, hogy kiizzadjuk a méreganyagokat és ezzel a narancsbőr ellen is felvettük a kesztyűt, hogy mihamarabb elfelejthessük.

életmód czanik balázs cellulit narancsbőr strandszezon

Tiltólistás ételek
Szintén hatásos módszer, ha bizonyos ételeket száműzünk az étrendünkből, ilyen a cukor, a fehérliszt, a só, valamint az "E" betűs- és a segédanyagokat tartalmazó ételek. Jól nézd meg, hogy mit veszel le a boltok polcairól, ugyanis a "méregtelenítő" felirattal ellátott üdítő vagy gyógytermék sok esetben nem az, aminek látszik.
 

Mitől alakul ki?
A gyenge kötőszövet, a helytelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód mind közrejátszik.

Léböjtkúra
A narancsbőr elleni harcban sokat segíthet, ha rendszeresen beiktatunk léböjtkúrát, ugyanis meggyorsítja a folyamatot. A lerakódott salakanyagok kiürülését fokozza, amelyek a cellulit kialakulásában nagyban közrejátszanak.


Relaxáció
Ugyan meglepőnek tűnhet, de a narancsbőr egyik kiváltó oka a stressz. Szakíts időt magadra, bármilyen szoros is a napirended, csípj le belőle egy kis időt legalább hetente egy-két alkalommal, hogy kikapcsolódj és feltöltődj.



Natúr krémek
Egyes krémek többet ártanak, mint használnak, hiszen, ha nem natúr krémet választasz, esélyes, hogy bekerülnek olyan anyagok a szervezetedbe, amelyektől épp meg akarnál szabadulni. A megfelelő kozmetikummal azonban elősegítheted a kötőszövetekben lerakódott zsírok oldását és a salakanyagok távozását. Fontos, hogy a használt krém összetevői között csak természetes anyagok szerepeljenek!

Olvass még több cikket Czanik Balázstól! Katt ide >>>>