Ha eddig még nem kísérleteztél a mangóval, épp ideje kipróbálni, ugyanis nem csak finom, hanem egészségvédő hatása is figyelemre méltó. Összegyűjtöttük néhány nyomós érvet, amiért érdemes az indiai gyümölcsöt fogyasztani!

Daganatos megbetegedések ellen
Magas antioxidáns tartalma révén segítséget nyújthat súlyos megbetegedések megelőzésében. A leukémia, a mell-, a vastagbél-, és a prosztatarák kialakulásának kockázatát jelentősen csökkenti.


Kismamáknak ajánlott
A mangó folsavban gazdag, amely bevitele a várandósok számára kifejezetten fontos, ugyanis számos születési rendellenesség megelőzésben játszhat szerepet, és ahhoz is hozzájárul, hogy a születés időpontjára a baba elérje a megfelelő testsúlyt. Mindemellett a vetélés kockázatát is csökkenti, ezért a kismamáknak ajánlott odafigyelni, hogy megfelelő mennyiségű folsavat juttassanak a szervezetükbe.

táplálkozás kiemelt terhesség mangó

Egy átlagos méretű mangó körülbelül 200 kalóriát tartalmaz, lehet önmagában fogyasztani, de készíthetünk belőle lekvárt, belekeverhetjük a salátába vagy az indiaiak egyik kedvelt ételét, a fűszeres csatnit is kipróbálhatjuk.


Véd a cukorbetegségtől
A tojásdad alakú gyümölcs a 2-es típusú cukorbetegséggel is felveszi a harcot. Magas rosttartalmának köszönhetően csökkenti a cukorbetegség kialakulásának rizikóját és helyreállítja a vér inzulinszintjét.


Az érrendszer egészségéért
Gazdag szelénben és E-vitaminban, így a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen is a hasznunkra válhat. Ráadásul még a vérnyomást és a koleszterint is hatékonyan csökkenti, ezért aki ilyen jellegű panaszokkal küzd, érdemes minél gyakrabban fogyasztania a gyümölcsből.
 

A mangó ritka esetben allergiás reakciót válthat ki.
Tudj meg többet itt: 
 Vigyázz! Ezek az élelmiszerek súlyos allergiás reakciót válthatnak ki – Akár halálos is lehet


Jót tesz a gyomornak
Csökkenti a gyulladást, bevethetjük a gyomorsav ellen, székrekedés ellen is gyógyírt jelenthet és a benne található enzimeknek köszönhetően védi a gyomrot és az emésztőrendszert a megbetegedésekkel szemben.

táplálkozás kiemelt terhesség mangó

Immunerősítő
Az indiai gyümölcs C-vitamintartalma figyelemreméltó, de tartalmaz A-, B1-, B2-, E-, K-vitamint, káliumot, rezet, magnéziumot, mangánt, kalciumot és ásványi anyagokat, így már napi egy mangó elfogyasztása fedezi a napi vitaminszükségletet.

Érdemes a vásárlásnál olyan gyümölcsöt választani, amely nem teljesen puha, mivel szobahőmérsékleten egy-két nap alatt megérik.

Lassítja az öregedést
A mangó igazi szupergyümölcs, hiszen nem csak az egészségünket óvja meg, hanem a szépségünkre is jó hatással van. Halványítja a már meglévő ráncokat, puhábbá teszi a bőrt, hajhullás ellen is hatékony, és az antioxidánsai jóvoltából az öregedési folyamatokat is lassítja.