A rebarbara szezonja áprilistól júniusig tart, ezért érdemes kihasználni, amíg lehet kapni a friss jellegzetes, fanyar ízű zöldségből. Magas a vitamin- és ásványi anyagtartalma, és antioxidánsokban is gazdag. Kalória- és a szénhidráttartalma alacsony, így bátran fogyaszthatunk belőle.  

Hozzávalók:

100 g rebarbara
200 g zabliszt
150 g zabpehely
200 g kókuszolaj
2 ek barna cukor
2 ek agavé szirup
2 tk fahéj
2 tk vanília kivonat
1 ujjnyi reszelt gyömbér
1 tk sütőpor
1 ek poreritrit

rebarbara morzsasüti desszert táplálkozás recept vegetáriánus diétás

Elkészítés:

A rebarbarát kisebb darabokra vágjuk, majd összeforgatjuk az agavésziruppal, a barnacukorral, a reszelt gyömbérrel, a vaníliakivonattal és a fahéjjal. A tésztához a kókuszolajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a poreritritet, a zabpehely háromnegyed részét és a sütőport. Összegyúrjuk, majd fél órát pihentetjük a hűtőben. Sütőpapírral bélelt tortaformában elegyengetjük a tészta kétharmad részét, rátesszük a rebarbarát, majd rámorzsoljuk a tésztát. Megszórjuk a maradék zabpehellyel és 180 Celsiusra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.

A videóban három rebarbarás receptet találsz!