A rebarbara szezonja áprilistól júniusig tart, ezért érdemes kihasználni, amíg lehet kapni a friss jellegzetes, fanyar ízű zöldségből. Magas a vitamin- és ásványi anyagtartalma, és antioxidánsokban is gazdag. Kalória- és a szénhidráttartalma alacsony, így bátran fogyaszthatunk belőle.
Hozzávalók:
100 g rebarbara
200 g zabliszt
150 g zabpehely
200 g kókuszolaj
2 ek barna cukor
2 ek agavé szirup
2 tk fahéj
2 tk vanília kivonat
1 ujjnyi reszelt gyömbér
1 tk sütőpor
1 ek poreritrit
Elkészítés:
A rebarbarát kisebb darabokra vágjuk, majd összeforgatjuk az agavésziruppal, a barnacukorral, a reszelt gyömbérrel, a vaníliakivonattal és a fahéjjal. A tésztához a kókuszolajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a poreritritet, a zabpehely háromnegyed részét és a sütőport. Összegyúrjuk, majd fél órát pihentetjük a hűtőben. Sütőpapírral bélelt tortaformában elegyengetjük a tészta kétharmad részét, rátesszük a rebarbarát, majd rámorzsoljuk a tésztát. Megszórjuk a maradék zabpehellyel és 180 Celsiusra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.