Szélsőséges életmód hódít az interneten, az extrém ragadozódiéta. Az étlapon hús-hússal és állati eredetű élelmiszerek szerepelnek, a magvakat, a gabonákat, a gyümölcsöket és a növényi élelmiszereket pedig teljes mértékben elutasítják. Az irányzat egyes hívei erősen provokálják a vegánokat, akik ugyebár nem csak húst, hanem állati eredetű táplálékot sem vesznek magukhoz.

Fittyet hánynak az esetleges mellékhatásokra
Az extrém életmódhoz egyre többen csatlakoznak, a követői napi két kiló húst fogyasztanak el. Azt gondolhatnánk, hogy az étrendjük monoton, azonban a magukat "meatatarian"-nak is nevezőket – a kifejezés az angol meat, azaz hús szóból ered – cseppet sem zavarja, hogy szinte minden nap ugyanazt eszik, sőt állításuk szerint az idő múlásával párhuzamosan a hús iránti vágyakozásuk is nő.

táplálkozás húsevés diéta fogyás fogyókúra kiemelt étrend


Nincs szükség kalóriaszámolgatásra, sem étrend tervezésre
A diéta követői vérnyomáscsökkenésről, jobb alvásról, javuló koncentrációs készségről és a libidó emelkedéséről számoltak be. További érv a ragadozó életmód híveitől, hogy az étkezés sokkal egyszerűbb lett. Nem kell a köreten agyalni, illetve a kalóriákra figyelni. A szakértők azonban óvatosságra intenek, ugyanis szerintük az egyoldalú táplálkozásnak számos negatív hatása van. Ráadásul a mértéktelen húsfogyasztás növeli szívbetegségek- és a daganatos megbetegedések kockázatát.


Húsevő vs. vegán
Számos életmód az állati eredetű élelmiszerek fogyasztását helyezi előtérbe. A paleo étrend is a húsfogyasztásra épül, azonban korántsem ilyen drasztikus, ugyanis engedélyezi a tojást, a magokat, a gyümölcsöket és a zöldségeket, így jóval változatosabban lehet étkezni. A ketogén diéta pedig szintén preferálja a húst, náluk a napi kalóriabevitel 75%-át a zsírok, 20%-át a fehérjék teszik ki, és csupán 5% szénhidrát javasolt. Viszont a húsmentes táplálkozásra is rengetegen esküsznek.

A vegetáriánus mellett a vegán táplálkozás is egyre nagyobb teret hódít, és már új irányzatok is felszínre törtek. A flexitariánusok például a vegetáriánus életmódot folytatnak, de alkalmanként belefér náluk a húsfogyasztás, sokan pedig húsmentes napokat tartanak. A "ragadozók" azonban teljesen szembemennek velük, az interneten előszeretettel provokálják a vegánokat.


táplálkozás húsevés diéta fogyás fogyókúra kiemelt étrend

Ehhez hasonló posztokkal bosszantják a vegánokat.