A mustár, a gomba és a tejszín remekül harmonizál. Ha különleges ízvilágra vágysz, készítsd el receptünket, amelyet tálalhatsz basmati rizzsel vagy tésztával.
Hozzávalók:
400 g pulykamedalion
2 db mogyoróhagyma
2 szál póréhagyma
200 g gomba
200 ml alaplé
250 ml főzőtejszín
4 ek dijoni mustár
teavaj
só, bors
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 100 Celsius fokra.
A medalionokat sózzuk, borsozzuk, majd vajon három percig sütjük az egyik oldalát. Megfordítjuk, hozzáadjuk a mogyoróhagymát, és további három percig sütjük. A pulykát betesszük a sütőbe, amíg elkészítjük a mártást: a mogyoróhagymához hozzáadjuk a gombát és a póréhagymát, néhány perc elteltével az alaplevet, a tejszínt, a mustárt is, és sózzuk, borsozzuk. Tíz perc alatt összefőzzük, beletesszük a sütőből kivett pulykamedalionokat, további öt percig sütjük, és tálalhatjuk.