Ráncok ellen nem csak a kozmetikumokat vethetjük be, hanem bőrünket belülről is táplálhatjuk. Íme néhány élelmiszer, amely gátolja az öregedést, rugalmassá és üdévé varázsolja a bőrt!


Citrusfélék
A narancs, a citrom, a lime és a grépfrút csodát tesznek a bőröddel! A C-vitamin kulcsfontosságú szerepet játszik a kollagének előállításában, valamint védelmet nyújt a hiperpigmentáció – a bőr túlzott elszíneződése –  és a káros napsugárzás ellen.

kiemelt életmód szépség bőr bőrápolás


Lazac
Omega-3 zsírsavtaralma révén hátráltatja a ráncok kialakulását és az öregedési folyamatokat is lassítja. Emellett még a pattanásos bőrre is kifejezetten ajánlott, ugyanis helyreállítja a fattyúháztartást.

kiemelt életmód szépség bőr bőrápolás


Spenót
Kutatások kimutatták, hogy a spenót rendszeres fogyasztása csökkenti a bőrrák kialakulásának kockázatát. E-vitamin és béta-karotin tartalmának köszönhetően megóvja a bőrsejteket a szabadgyökök okozta károsodástól, így az öregedést is lassítja, ráadásul a zöldségben lévő folyadék áthatol a sejtmembránokon, s ezzel a ráncok kialakulását is késlelteti.

kiemelt életmód szépség bőr bőrápolás


Gránátalma
Rugalmassá teszi a bőrt és felveszi a harcot a ráncok ellen is, ezért érdemes legalább hetente egyszer fogyasztani. Fiatalító hatása mellett számos jótékony tulajdonsággal bír a mediterrán gyümölcs.
Tudj meg még többet a gránátalmáról! Katt ide ­>>>>

kiemelt életmód szépség bőr bőrápolás


Acerola
A barbadosi cseresznye legfőképpen magas C-vitamintartalmáról ismert, azonban a szépségünkre gyakorolt jótékony hatása miatt is figyelemreméltó. Regenerálja a kollegénrostokat és hozzájárul bőrünk ruganyosságához.

kiemelt életmód szépség bőr bőrápolás


Áfonya
A piros bogyós gyümölcs nem csak ízének köszönheti a népszerűségét, hanem számos pozitív tulajdonsággal bír. A benne található antocián a bőrt rugalmassá és üdévé varázsolja.

kiemelt életmód szépség bőr bőrápolás


Avokádó
Az avokádó nem csak belülről, hanem kívülről is táplálja a bőrt. Gazdag E-vitaminban és esszenciális zsírsavakban, amelyek hosszú távon megakadályozhatják a mély ráncok kialakulását. Nyersen fogyasztva belülről hat, míg pakolásként kívülről frissíti és teszi üdévé az arcbőrt.

kiemelt életmód szépség bőr bőrápolás


Vörösbor
Gondoltad volna, hogy a vörösbor a bőrnek is jót tesz? A polifenoljai szembe szállnak az öregedéssel és visszaállítják a bőr megfelelő kollagén és rost tartalmát. Csodakrémek helyett próbáld ki a következőt: önts egy pohár vörösbort a fürdővízbe. Meglátod, sokkal puhább és élettel telibb lesz a bőröd. Építsd be a rutinodba, hetente egyszer mártózz meg vörösboros fürdővízben.
 

kiemelt életmód szépség bőr bőrápolás