Alakbarát, finom, laktató és ami a legjobb, hogy tíz perc alatt elkészítheted! A magas rosttartalmú bulgur és a vitaminban gazdag avokádó kiváló párosítás, a vöröslencse pedig a pozitív hatásra csak még jobban ráerősít. Pofonegyszerű és villámgyors recept.

Hozzávalók:

150 g bulgur
50 g vöröslencse
2 db érett avokádó
aszalt paradicsom
1 gerezd zúzott fokhagyma
himalája só, bors
fél citrom leve

A tálaláshoz
parmezán

 

Elkészítés

A bulgurt és a vöröslencsét átmossuk, majd körülbelül tíz perc alatt puhára főzzük. Ízesítjük zúzott fokhagymával, aszaltparadicsommal, sóval és borssal. Amíg fő a bulgur és a lencse, addig két darab érett avokádót megpucolunk, kockákra vágjuk, enyhén megsózzuk, majd ráfacsarunk egy fél citrom levét és pépesítjük. Miután a bulgur megfőtt, összekeverjük az avokádókrémmel és parmezánnal tálaljuk.