Minden bizonnyal már számtalanszor hallottál a reggeli fontosságáról, azonban nem mindegy, hogy mi kerül a tányérra! Összegyűjtöttük a legjobb reggeliket, amelyek segítenek abban, hogy elérd az álomalakot!

Tejsavó – táplál és eltelít
Magas fehérjetartalma miatt remek tápanyagforrás. A sajtokban, a tejben és a joghurtban is megtalálható tejsavó hosszú ideig eltelít, ráadásul a vércukorszintre is jó hatással van, ezért érdemes vele kezdened a napot!

táplálkozás reggeli zsírégetés diéta fogyás

Az ideális reggeli számokban
300-350 kalória közötti, a kalóriamennyiség körülbelül 50%-a legyen lassú felszívódású szénhidrát (O% cukor, 0% fehérliszt), 20% fehérje, 15% telítetlen zsírsav – például magvak vagy avokádó –, és 15% rost. És a legjobb, ha ébredés után 30 perccel reggelizel.

Tojás
A tojás kiváló fehérjeforrás, jóllakottságot biztosít, az izmokat elegendő tápanyaghoz juttatja, és az étvágyat egész napra kordában tartja. Teljes kiőrlésű pirítóssal, kis spenóttal, paradicsommal és parmezánsajttal megszórva telitalálat, de avokádóval is jó párosítás.
 

Zabkása
Nem véletlenül sokak kedvence a zabkása, ugyanis sokoldalúan elkészíthető, kellő energiát ad és finom. Áztass be vagy főzz meg 3-4 evőkanál zabpelyhet akár vízben vagy tejben, majd ízesítsd kedved szerint. Almával és fahéjjal, vagy banánnal és lenmaggal, esetleg mákkal, illetve kókuszreszelékkel és mézzel szuper választás, ha valami igazán egészségeset szeretnél reggelizni.

táplálkozás reggeli zsírégetés diéta fogyás

Olvasd el ezt is: 10 ok, amiért érdemes lenmagot fogyasztanod

Tipp: a fahéj segíti a zsírégetést és szabályozza a vércukorszintet, ráadásul elveszi az édesség utáni vágyat


Görög joghurt
Kalóriaszegény és tele van fehérjével, ezért ideális választás reggelire. Turbózd fel gyümölccsel vagy magvakkal, tehetsz bele egy kis zabpelyhet is, így nem csak a fehérjebevitelről, hanem a rostról és lassú felszívódású szénhidrátokról is gondoskodtál.

Turmix
A zöldségből és gyümölcsből készült turmix szuper napindító, ugyanis feltölt energiával és teltségérzetet biztosít.
Uborkás-almás: turmixolj össze egy almát, fél kígyóuborkát, egy zellerszárat, pár darab mentalevelet, egy facsart lime levét, két dl vizet, és már ihatod is a napindító italodat!
Sárgarépás-kókuszos: mixelj össze három darab sárgarépát, három evőkanál kókuszreszeléket, fél dl kókusztejet, fél almát és annyi vizet, amennyit felvesz, és már kész is a szuperegészséges reggelid.
Áfonyás-narancsos: egy csésze darabolt ananászt, egy bögre áfonyát, egy narancs levét, egy banánt, 2,5 dl görögjoghurtot turmixolj össze, és ihatod is a zsírégető reggelidet!
Zabpelyhes-málnás: dobj a turmixgépbe fél csésze málnát, egy banánt, fél csésze zabpelyhet, adj hozzá egy teáskanálnyi mézet, szórd meg fahéjjal és öntsd fel két dl kókusztejjel. Nem csak egészséges, hanem finom!
Zöldalmás: két darab zöldalmát két zellerszárral, kevés gyömbérrel, őrölt lenmaggal és egy nagy pohár vízzel tegyél be a turmixba. Ha kész, már kortyolhatod is!

táplálkozás reggeli zsírégetés diéta fogyás

Chia puding
A chia mag gazdag rostban és omega-3 zsírsavakban, ezért remek alternatíva reggelire. Azonban a fogyasztásával nem szabad túlzásba esni, ugyanis magas rostartalma miatt emésztőrendszeri problémákhoz is vezethet, ezért napi 15 grammnál ne fogyasszunk belőle többet.
Így készítsd: érdemes előző este elkészíteni, mivel időigényes, amíg a magok megszívják magukat. 2-3 evőkanálnyi chiamagot önts fel két dl kókusztejjel, majd ízesítsd kókuszreszelékkel és mézzel, de gyümölcsöket is bátran tehetsz bele. Tedd be a hűtőbe, így reggel már csak ki kell venned a kész reggelit!


Fokozd a zsírégetést!
Az sem elhanyagolható, hogy mit iszol ébredés után. A szervezetnek szüksége van a hidratációra, így jó választás, ha egy nagy pohár vízzel indítjuk a napot, amelybe facsarhatunk citromlevet is. Fokozhatjuk a hatást, ha reszelünk bele egy kis gyömbért, amely erősíti az immunrendszert és serkenti a zsírégetést. A zöld tea szintén jó választás, hiszen felgyorsítja az anyagcserét és élénkít, így energikusan kezdhetjük a napot.

Olvasd el ezt is: Így pörgesd fel az anyagcseréd!