Leadnál néhány kilót, azonban nem szeretnél sanyargató diétába kezdeni? Építs be az étrendedbe néhány anyagcsere-serkentő fogást, így könnyedén beindíthatod a fogyást, ráadásul a szervezeted természetes méregtelenítő folyamatai is hatékonyabbá válnak, így két legyet üthetsz egy csapásra!

Napi ötszöri étkezés
Ahhoz, hogy beinduljon az anyagcseréd, enned kell. Már reggel alapozd meg a napot egy egészséges, rostban és fehérjében gazdag reggelivel. A teljeskiőrlésű zsemle natúrjoghurttal jó választás, de a zabkása gyümölccsel is szuper alternatíva.

anyagcsere anyagcsere-serkentő pörgesd fel az anyagcseréd táplálkozás zöld tea gyömbér fahéj zabkása

Savanyú káposzta
A savanyú káposzta igazi Jolly Joker, ha az anyagcsere-serkentőkről van szó, ugyanis magas rost- és vitamintartalmának köszönhetően az egyik legerősebb anyagcsere-pörgető zöldség.

Zöldbab
A hüvelyeseket nemcsak magas rosttartalmuk miatt ajánlott fogyasztani, hanem tele vannak B-vitaminnal, amely segíti a zsírégetést.

Zöld tea és hideg víz
A megfelelő folyadékbevitel elengedhetetlen a szervezet megfelelő működéséhez, azonban egyáltalán nem mindegy, hogy mit iszunk. A cukros és édesítőszerekkel ízesített üdítőknek jobban teszed, ha búcsút intesz és helyette zöld teát valamint hideg vizet fogyasztasz. A zöld tea igazi zsírgyilkos, míg a hideg víz felgyorsítja az anyagcserét, ugyanis ahhoz, hogy a szervezet felmelegítse, intenzív munkára van szüksége.

anyagcsere anyagcsere-serkentő pörgesd fel az anyagcseréd táplálkozás zöld tea gyömbér fahéj zabkása

Vas
Hiányában az anyagcsere-folyamatok lelassulnak. Valamint azt sem árt tudni, hogy azokon a bizonyos napokon a nők nagy mennyiségű vasat veszítenek, amelyet érdemes pótolni. A lazac, a tonhal és a tojás remek vasforrás.

Fahéj, a szuperfűszer
Számos pozitív hatása mellett a fahéj felpörgeti az anyagcserét, megszünteti az emésztési problémákat és enyhíti a görcsös panaszokat. Szórd meg vele a zabkásádat vagy a reggeli kávédnak adj még egy kis extra lendületet.

Gyömbér
Zsírégető, anyagcsere-serkentő, emésztésjavító – csupán néhány érv, amely a gyömbér fogyasztása mellett szól. Teaként fogyasztva is tökéletes, de az ételeket is ízesítheted vele.
Tipp: Reszelj le egy darabka gyömbért, forrázd le 2,5 dl vízzel, majd facsarj bele egy fél citromot. Hidratál, feltölt energiával és beindítja az anyagcseréd, így a legjobb, ha reggel ezzel indítod a napot.

Olvastad már?
Öt egészségmegőrző tipp Larion Zoétól