A roppanós zöldspárga és a krémes rizottó tökéletes összhangot alkot. Próbáld ki receptünket, biztosan az egyik kedvenced lesz!

Hozzávalók:

500 g zöldspárga
1 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
250 g rizottó rizs
80 ml fehérbor
40 g vaj
80 g parmezán
1 l zöldség alaplé
olívaolaj
só, bors
1 csokor friss petrezselyem
Tálaláshoz: csírák

Elkészítés:

A vörös- és a fokhagymát apróra vágjuk, majd olívaolajon megdinszteljük. A spárgát megmossuk, a fás részét levágjuk, majd hozzáadjuk a hagymákhoz.  Hozzáadjuk a rizst, lepirítjuk, majd felöntjük a fehérborral. Ha elpárolgott, sózzuk, borsozzuk és hozzáadunk éppen annyi alaplevet (vagy vizet) amennyi ellepi. Amikor felszívta az alaplevet, újra adunk hozzá és ezt így folytatjuk, amíg a rizs megpuhul. Beletesszük a vajat, ráreszeljük a parmezánt és az apróra vágott petrezselymet is belekeverjük. Tálaljuk friss csírákkal.

A videóban még több izgalmas spárgás receptet találsz!