A drasztikus fogyókúrákat végérvényesen felejtsd el, helyette adunk néhány bevált tippet, amelyeket könnyedén beiktathatsz a mindennapjaidba és leszámolhatsz a felesleggel!

Mindig tányérból egyél!
Hazaérsz a munkából, farkaséhesen kinyitod a hűtőt, és hogy csillapítsd az éhséget "bekapsz néhány falatot" – ismerős? Ilyenkor a kalóriákat észrevétlenül viszed be a szervezetedbe, és a legtöbb esetben jóval többet, mint amennyire valóban szükséged van. Viszont ha nyugodtan leülsz, és tányérról eszel, jobban tudsz figyelni a mértékre.

fogyás életmód kiemelt sport diéta anyagcsere zsírégetés

Vacsora után moss fogat!
Veled is előfordult már, hogy vacsora után a tévé előtt megjött a kedved egy kis nassoláshoz? Ezt a problémát könnyedén orvosolhatod, ha az utolsó étkezésed után fogat mosol, hiszen ezzel tudatosítod magadban, hogy az evéssel mára végeztél.  


Lassíts!
Ha gyorsan eszel, szinte biztos, hogy több étel csúszik le, mint amennyitől egyébként jóllaknál. Csak megszokás kérdése, hogy milyen tempóban eszel, ezért érdemes ráhangolnod magad, hogy ezentúl lassabban, nagyobb odafigyeléssel költs el az étkezéseidet. Meglátod, sokkal kevesebb étellel is jól laksz majd!


Igyál sokat!
Az egészséges életmód egyik alappillére az elegendő mennyiségű folyadékfogyasztás, amelyet a víz és a gyógyteák tesznek ki. A víz fokozza a szervezet méregtelenítését, javítja az anyagcsere-működést és elősegíti a zsírégetést. Nem utolsó sorban pedig csillapítja az éhséget, ezért érdemes az étkezések előtt is fogyasztani.

Olvasd el ezt is: Ezt idd, hogy megőrizd az egészséged

Egyél sokszor keveset!
Nem véletlenül hangsúlyozzuk gyakran, ugyanis a napi többszöri étkezés tényleg működik. Ha ötre növeljük az étkezések számát, az adagokat pedig csökkentjük, az emésztésünk felgyorsul, a vércukorszint pedig az optimális szinten marad, így kiküszöbölhetjük az esetleges falási rohamokat.

fogyás életmód kiemelt sport diéta anyagcsere zsírégetés

Maradj mozgásban!
A mindennapi sport nem csak az alakunk miatt, hanem az egészségünk miatt is kiemelten fontos. Ha eddig nem tetted, kezd fokozatosan és törekedj arra, hogy minden nap legalább fél órát mozogj. Tömegközlekedés vagy autó helyett válaszd a biciklit, ebédszünetben sétálj egyet, de a reggeli torna is kiváló napindító.

Zsírégető gyümölcsök
A gyümölcsök azontúl, hogy egészségesek, segíthetnek a fogyásban is. Az ananász, a kivi vagy a citrusfélék különösképpen ajánlottak, ha néhány kilótól szeretnénk megszabadulni. A narancs és a mandarin magas vitamin-, és antioxidáns-tartalma mellett zsírégető enzimeket is tartalmaz, így nemcsak az anyagcserét gyorsítják, hanem fitté és energikussá is tesznek.

Zöldségfogyasztás
Magas rosttartalmuk révén elősegítik az emésztést, kellőképpen eltelítenek,
fokozzák a méregtelenítést, megszüntetik a vércukorszint ingadozást és nem utolsó sorban a koleszterinszintre is jó hatással vannak. Törekedj arra, hogy minél több zöldséget fogyassz. Köretként a legjobb választás, de készíthetsz belőlük reggeli turmixot, finom leveseket, mártogatóst, de frissen fogyasztva is megállják a helyüket.

Tudtad, hogy pizzát is készíthetsz zöldségből?  Katt ide! >>>>


Zöld tea
Zsírégető, vízhajtó és anyagcsere-gyorsító, ezért kifejezetten ajánlott, ha le szeretnénk adni pár kilót, valamint élénkítő hatása is figyelemreméltó, így sportolás előtt is érdemes a fogyasztása. Mindemellett gazdag antioxidánsokban is, erősíti immunrendszerünket és egyes megbetegedések megelőzésében is nagy szerepet játszik.