Egyszerű, nagyon csokis és 45 perc alatt elkészül! Készítsd el a brownie receptet és tálald bazsalikomos vaníliafagyival, verhetetlen párosítás.
Hozzávalók:
(20x25 cm nagyságú tepsihez)
300 g magas kakaótartalmú étcsokoládé
200 g barna cukor
120 g teavaj
100 g zabliszt
100 g holland kakaópor
5 db tojás
2 tk vanília kivonat
1/2 csomag sütőpor
Elkészítés:
Az étcsokoládét és a vajat vízgőz felett megolvasztjuk. A tojásokat kettéválasztjuk: a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját pedig a barna cukorral és a vanília kivonattal felverjük. Hozzákeverjük a felolvadt étcsokoládét és a tojásfehérjehabot, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Kivajazott sütőformába tesszük és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Bazsalikomos vaníliafagyival teli találat, de önmagában is megállja a helyét.
A bazsalikomos fagyit elkészítheted házilag is:
Hozzávalók:
250 g mascarpone
300 g natúr joghurt
10 g bazsalikomlevél
1 db citrom leve
150 g méz
2 tk vanília kivonat
Elkészítés:
A mascarponét és a joghurtot simára keverjük, hozzáadjuk a felaprított bazsalikom levelet, a mézet, a vanília kivonatot és belefacsarjuk a citrom levét, majd alaposan összekeverjük az egészet. A fagylalt alapot dobozba tesszük, majd egy órára fagyasztóba tesszük. Egy villa segítségével újra átkeverjük a fagyit és újabb egy órára hűtőbe tesszük, majd még egyszer megismételjük a folyamatot.