Pikk-pakk elkészíthető egészséges, különleges ízvilágú sütemény. A cékla és az avokádó remekül harmonizál.
Hozzávalók:
1 db nagyobb cékla
210 g zabliszt
150 g kókuszvirágcukor
25 g kakaópor
1/2 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
5 cl mandulatej
1 db alma finomra reszelve
A krémhez:
1 db avokádó
110 g magozott datolya
15-20 g kakaópor
1,5 dl forró víz
Elkészítés:
A céklát meghámozzuk, körülbelül 15 perc alatt puhára főzzük, majd leturmixoljuk. A sütőt előmelegítjük 180 Celsius fokra, és elkészítjük a bownie-t. Először összekeverjük a száraz hozzávalókat: a zabliszet, a kókuszvirégcukrot, a kakaóport, a sütőport és a szódabikarbónát. Hozzáadjuk a leturmixolt céklát, a finomra reszelt almát és a mandulatejet, majd alaposan összedolgozzuk. A tésztát egyenletesen elosztjatuk a tepsiben, majd 20 perc alatt megsütjük. Eközben elkészítjük a krémet: az avokádót, a magozott datolyát, a kakaóport forróvízzel krémesre turmixoljuk. Miután megsült a brownie és kihűlt, megkenjük a krémmel és tálaljuk. Légmentes edényben négy napig is eláll.