A quinoából egészséges és tápláló reggeli készíthető, de ha édességre vágysz, a gabonából készült puding remek választás. A quinoa fehérjében és ásványi anyagokban gazdag, stabilizálja a vércukorszintet és segít a fogyásban. Próbáld ki a pudingot, amelyet tetszés szerint a kedvenc gyümölcseiddel variálhatsz!
Hozzávalók (2-3 adaghoz):
fél bögre quinoa
1 bögre mandulatej
60 g datolya
2 tk kakaópor
eritrit ízlés szerint
narancs
Elkészítés:
Egy lábasba beletesszük az átmosott vagy hántolt quinoát, hozzáadjuk a kakaóport, a datolyát, felöntjük mandulatejjel, majd ízlés szerint eritrittel ízesítjük. Ezt követően felforraljuk, időnként kevergetjük és addig főzzük - körülbelül húsz percig -, amíg a quinoa fel nem szívja a tejet és puding állagot nem kapunk. Az elkészült quinoa pudingot poharakba tesszük, gyümölccsel díszítjük és tálaljuk.