Ha odafigyelsz az egészséges táplálkozásra, akkor sem kell lemondanod a palacsintáról! Próbáld ki a lisztmentes alternatívát, amely ráadásul egyszerűbben elkészíthető, mint a hagyományos.
Hozzávalók (4 darabhoz):
1 bögre zabpehely
1 bögre vaníliás mandulatej (más növényi tej is megfelel)
1 db banán
a serpenyő kikenéséhez: kókuszolaj
Elkészítés:
A zabpelyhet egy turmix segítségével őröljük liszt állagúra, majd adjuk hozzá a banánt, a növényi tejet és turmixoljuk össze, amíg krémes állagot kapunk. Egy felforrósított, kiolajozott serpenyőbe öntsük bele a palacsintatészta negyedét, süssük aranybarnára, majd fordítsuk meg és süssük meg a másik oldalát is. Ugyanígy süssük ki a többi tésztát, ha időközben besűrűsödne, lazíthatunk rajta egy kis növényi tejjel.
Az elkészült palacsintákat ízesítsük ízlés szerint friss gyömülcsökkel, mogyorókrémmel vagy házi lekvárral.