Könnyű, krémes, finom és egyszerűen elkészíthető torta recept. Ráadásul bababarát, így első születsnapra is megsütheted!

A tésztához:

150 g rizsliszt
150 g zabliszt
150 g barna cukor vagy eritrit
1 csomag sütőpor
1 kk só
250 ml natúr joghurt
2 tojássárgája
1 db citrom leve

A krémhez:
2 db érett mangó
250 ml mascarpone
2 dl habtejszín
2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

Egy tálban összekeverjük a liszteket, a cukrot, a sütőport, a sót, egy másikban pedig a tojásokat, a joghurtot, és belefacsarjuk a citrom levét. Összekeverjük az egészet, majd kivajazott tortaformába öntjük, és 160 fokos előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.
Miközben sül a tortalap, elkészítjük a krémet: fél mangót félreteszünk a díszítéshez, a többit pedig leturmixoljuk, az egyik felét félretesszük, a másikat pedig elkeverjük a mascarponéval. A habtejszínt keményre verjük a vaníliás cukorral, majd óvatosan összeforgatjuk a mangós mascarponéval. Miután kihűlt a tortalap, kettévágjuk, megkenjük mangópürével, majd a krém felével. Rátesszük a felső tortalapot és azt is megkenjük a mangópürével és a krémmel. A félretett fél mangót felvágjuk és díszítjük vele a tortát.

Nézd meg a videót is!