Könnyű, laktató fogás, amelyet alacsony szénhidrát- és kalóriatartalma miatt akár vacsorára is fogyaszthatsz.  

Hozzávalók:

500 g darált pulykamell
1 db vöröshagyma
4 db nagyméretű kaliforniai paprika
olívaolaj
100 g reszelt cheddar sajt
1 nagy doboz tejföl
só, bors, őrölt jalapeno paprika
friss koriander

recept diétás táplálkozás mexikói paprika gluténmentes kiemelt

Elkészítés:

Serpenyőben olívaolajon üvegesre dinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a darált pulykamellet, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az őrölt jalapeno paprikával és körülbelül 10 perc alatt megsütjük. A paprikák tetejét levágjuk, kicsumázzunk, az aljába eloszlatjuk a tejföl felét. Töltsük meg a darált hússal, tegyünk rá egy újabb réteg tejfölt, szórjuk meg reszelt cheddar sajttal és az apróra vágott friss korianderrel, majd 180 Celsius fokos sütőben 15-20 percig süssük.

Nézd meg a videót is!