Ez a saláta bővelkedik az omega-3 zsírsavakban, ezért érdemes legalább hetente egyszer elkészíteni!

Hozzávalók:

1 csomag bébi spenót
1 db érett avokádó
150 g koktél paradicsom
150 g tonhal olívaolajban
125 g feta sajt
1/2 citrom leve

recept saláta avokádó tonhal spenót táplálkozás kiemelt videó

Avokádó: gazdag telítetlen zsírsavakban: jó forrása az omega-3 és omega-6 zsírsavaknak. Szinten tartja a vércukorszintet, folsav tartalmának köszönhetően a kismamáknak is ajánlott a fogyasztása.
Tonhal: szintén omega-3 forrás, és a fehérje tartalma is magas.
Bébi spenót: antioxidáns tartalma jelentős, tartalmaz omega-3 zsírsavat, K-vitamint, A-vitamint, mangánt, folsavat, magnéziumot, vasat, és C-vitaminban és B6-vitaminban is gazdag.
Koktél paradicsom: magas antioxidáns tartalma, többek között tartalmaz C-vitamint, valamint magas K-vitamin, és kalcium tartalma miatt fenntartja a csontok egészségét.
Citrom: nem csak C-vitamin tartalma miatt érdemes fogyasztani, hanem azért is, mert  felpörgeti az immunrendszer működését, eltávolítja a toxinokat és az emésztésre is jótékonyan hat.

Elkészítés:

A bébi spenótot alaposan megmossuk, a koktél paradicsomokat négybe vágjuk, az avokádót felkockázzuk és egy nagyobb tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a tonhalat, a felkockázott feta sajtot és meglocsoljuk a citrom lével. Összeforgatjuk és találhatjuk is.

Tipp: ha még laktatóbbá szeretnénk tenni a salátát, akkor készítsünk hozzá quinoát, amely magas fehérje tartalma mellett számos értékes tápanyagot tartalmaz.

Nézd meg a videót is, hogyan készült!