Nem véletlenül van folyton hangyúlyozva a reggeli fontossága, hiszen nem mindegy mivel indítod a napot. Íme, négy egészséges, alakbarát és pillanatok alatt elkészíthető reggeli ötlet!

Házi zöldségkrém

Hozzávalók:
1 db avokádó
1 db kaliforniai paprika
1 db meghámozott paradicsom
1 marék kesudió
himalája só
zöldfűszerek

Elkészítés:
A kesudiót körülbelül fél órára forró vízbe áztatom, hogy megpuhuljon, majd zöldségaprítóba teszem. Hozzáadom a feldarabolt avokádót, a szeletelt kaliforniai paprikát, a hámozott paradicsomot, megszórom himalája sóval, zöldfűszerekkel és krémesre turmixolom. Ha szükséges, ízesítem, majd teljeskiőrlésű kenyérrel és zöldségekkel tálalom. Hűtőben körülbelül egy hétig eláll.

Granolás pohárkrém

Hozzávalók:
250 g görög joghurt
150 g áfonya (kiengedve a fagyasztott is jó)
1 db szeletelt banán
100 g granola
opcionális: 2 teáskanál méz vagy agavészirup
 

Elkészítés:
A görög joghurthoz keverjük a mézet (vagy az agavészirupot), majd egy szép üveg pohárba elkezdjük rétegezni a hozzávalókat: egy réteg szeletelt banán, majd áfonya, majd egy réteg granola, és görög joghurt. Ezt addig ismételjük, amíg a pohár megtelik. A tetejére pár szem áfonyát teszünk és találhatjuk is.

Tojásmuffin

Hozzávalók (8 db muffinhoz):
6 db tojás
1,5 dl tej
2 ek sörélesztőpehely
15 dkg parmezán sajt
paprika, paradicsom, lilahagyma
só, bors
kókuszolaj

Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 200 Celsius fokra, majd vágjuk apróra a zöldségeket, a parmezán sajtot pedig reszeljük le. Egy nagy tálban verjük fel a tojást, adjuk hozzá a tejet, a sörélesztőpelyhet, a sajtot, majd sózzuk, borsozzuk.  Kókuszolajjal kikent muffin sütőformában oszlassuk el a zöldséget, majd a sütőforma háromnegyed részéig öntsük rá a tojásos keveréket. 15 percig süssük, majd teljeskiőrlésű kenyérrel tálaljuk.

+1 Banános túrókrém

Hozzávalók:
1 db nagyobb banán
150 g túró
 

Elkészítés:
A túrót és a banánt egy villával alaposan összenyomkodjuk és már kész is a banános túrókrém.

Nézd meg a videót is!