Sokszor te sem tudod eldönteni, hogy üres gyomorral kezdj neki az edzésnek vagy bekapj előtte valamit? És ha az igen mellett teszed le a voksod, akkor mégis mi a jó választás? Segítünk! 

Bár sokan az éhgyomorra való edzésre esküsznek, de ha azt szeretnéd, hogy a teljesítőképességed a maximumom pörögjön, akkor jobb, ha a tervezett testmozgás előtt körülbelül egy órával eszel. Tehát a válasz egyszerű és egyértelmű: igen, együnk, azonban egyáltalán nem mindegy, hogy mit. A fehérjedús élelmiszerek és a lassan felszívódó szénhidrátok energiát biztosítanak egy fárasztó edzéshez, ezért érdemes közülük válogatnod.

Teljes kiőrlésű kenyér
Egy teljes kiőrlésű gabonából készült csirkehúsos szendvics jó választás lehet. A szénhidrát fogyasztása különösen ajánlott, mivel kellő energiát ad és a szervezet testmozgás közben jól hasznosítja.


Banán
Sportolás előtt az egyik legjobb választás a banán, ugyanis energiát biztosít, fokozza a zsírégetést és magas káliumtartalommal bír, amely hozzájárul az izmok egészséges működéséhez.

Olvasd el ezt is: Ezért egyél banán


Zab
Magas rosttartalmának köszönhetően fokozatosan szívódik fel a szervezetben, így szinten tartja az energiaszintet. Fogyaszthatod zabkásaként, de a zabpelyhes müzliszelet is tuti befutó, amennyiben nem tartalmaz cukrot.


Görögjoghurt
Jó minőségű fehérjét tartalmaz, amely védi az izomzatot és kellő lendületet ad, hogy végig csinálj egy kemény edzést. Duplán jó, ha gyümölccsel kombinálod, mivel így a szénhidrátbevitelről is gondoskodtál.


Barnarizs csirkével
Ha az edzésed a délutáni órákra esik, szintén jó megoldás natúr csirkemellet barnarizzsel fogyasztani, de a köretet lecserélheted teljeskiőrlésű tésztára is, hiszen mindkettő összetett szénhidrát, így bármelyik is kerül a tányérodra, remek döntés. Csupán arra figyelj oda, hogy kis adagot egyél, hiszen teli gyomorral nem éppen kellemes sportolni és várj legalább másfél órát, mielőtt nekiállsz mozogni.



Amit biztosan ne egyél:
Edzés előtt jobb, ha mellőzöd a zsíros ételeket, hiszen megterhelik a gyomrod, valamint a cukortartalmú élelmiszereket is jobb kerülni, ugyanis ilyenkor a vércukorszint túl gyorsan emelkedhet meg, ráadásul a cukorból nyert energia nem tart ki az edzésed feléig sem.

Ez is érdekelhet: 

A legjobb reggelik, amelyek beindítják a fogyást