A zabkása ideális reggeli, ugyanis táplál, laktat és energiát biztosít, azonban, ha minden reggel ugyanúgy fogyasztjuk, előfordulhat, hogy unalmassá válik. Íme három recept, amelyet biztosan még nem próbáltál!
Rózsavizes-pisztáciás
Hozzávalók:
65 g zabpehely
2 dl mandulatej
1 teáskanál rózsavíz
1 kávéskanál őrölt kardamom
2 evőkanál aprított pisztácia
Elkészítés:
A zabot tegyük fel főni a mandulatejjel, adjuk hozzá a rózsavizet és a kardamomt, majd miután a zab megpuhult, tegyük bele egy tálba és szórjuk meg az aprított pisztáciával. Édesíthetjük egy kis mézzel.
Mangós-kókuszos
Hozzávalók:
65 g zabpehely
2 dl kókusztej
1 evőkanál kókuszreszelék
fél mangó
egy teáskanál chia mag
egy kávés kanál matcha por
Elkészítés:
Kezdjük el főzni a zabpelyhet a kókusztejben, majd a mangó kivételével adjuk hozzá az alapanyagokat. Amikor megpuhult, tegyük bele egy tálba, majd a kockára vágott gyümölcsöt keverjük el benne.
Fahéjas-mákos fügével
Hozzávalók:
65 g zabpehely
2 dl mandulatej
1 evőkanál mák
1 kávéskanál fahéj
3-4 db füge
dió
Elkészítés:
Tegyük egy lábasba a zabot és a mandulatejet, keverjük hozzá a fahéjat és a mákot, majd főzzük addig amíg a zab megpuhul. A tetejére szeleteljük rá a fügét, szórjuk meg dióval, és máris fogyaszthatjuk.