Laktató, tápanyagdús leves, amely az egészségedre is jó hatással van. A vöröslencse antioxidánsokban gazdag, erősíti az immunrendszert, és az anyagcserét is javítja. Tápláló, ugyanakkor lassan felszívódó szénhidrát, így anélkül telít el, hogy hirtelen megemelné a vércukorszintet.

Hozzávalók:

250 g vöröslencse
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 db szárzeller
1 db sárgarépa
fél citrom leve
olívaolaj
só, bors
curry, kurkuma

Elkészítés: 

A vöröslencsét körülbelül tíz percre beáztatjuk. Az apróra vágott vöröshagymát olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát. Egy zöldségaprítóban lereszeljük a sárgarépát és a szárzellert, majd a hagymákhoz adjuk. Hozzáadjuk a vöröslencsét, fűszerezzük, majd felöntjük vízzel. Körülbelül 15 perc alatt megfőzzük, majd krémesre turmixoljuk. Belefacsarjuk a citromlevet és találhatjuk is.
 

Nézd meg a videót, hogyan készült!