A thai konyha jellegzetes ízvilága különleges gasztronómia élmenyt nyújt, így ha vendégeket vársz, vagy ha valami újdonságot próbálnál ki, készítsd el az eredeti pad thai receptet! A siker biztosan nem marad el.

Hozzávalók 4 főre:

200 g rizstészta
200 g tofu
4 db mogyoróhagyma
200 g csirkemell
8 gerezd fokhagyma
egy csomag Pak Gui Chai (metélőhagyma)
4 db tojás
4 evőkanál mogyoró- vagy kókuszolaj 
30 g pálmacukor
2 teáskanál hal- vagy szójaszósz
4 teáskanál osztrigaszósz
50 ml víz
pörkölt mogyoró 
chili pehely
2 db lime
2 teáskanál kurkuma
4 szár thai koriander
200g szójababcsíra
50g tamarind paszta

recept táplálkozás pad thai gluténmentes kiemelt

Elkészítés:

A rizstésztát áztassuk be öt percre forró vízbe, és közben kezdjük el előkészíteni a hozzávalókat. A tofut vágjuk kockákra és forgassuk bele a kurkumába. A csirkemellet és a mogyorót apró darabokra, a fokhagymát és a mogyoróhagymát finomra vágjuk, a thai metélőhagymát pedig két cm-esre, míg a lime-ot négyfelé szeleteljük. A szójababcsírát mossuk meg, majd csepegtessük le. Ha mindezzel elkészültünk, forrósítsunk wokban kókuszolajat, pirítsuk meg benne a mogyoró- és a fokhagymát, majd adjuk hozzá a tofut, a csirkemellett és süssük pár percig. Húzzuk mindezt a wok szélére és üssük bele a tojásokat, adjuk hozzá a halszószt, a pálmacukrot, a tamarind pasztát és az osztrigaszószt, majd gyors mozdulatokkal keverjük össze az egészet. Öntsük fel körülbelül fél dl vízzel és tegyük bele a tésztát . Ezután jöhet a szójababcsíra és a thai metélőhagyma, majd főzzük össze körülbelül tíz percig.


recept táplálkozás pad thai gluténmentes kiemelt


Tálalás: 

Szórjuk meg apróra vágott mogyoróval, korianderrel, chili pehellyel és tegyünk a tányér szélére egy szelet lime-ot.

A vegetáriánusok a csirkét tofuval, míg az osztriga- és a halszószt szójaszósszal helyettesíthetik. A vegánok pedig ezek mellett hagyják el a tojásokat is, így a pad thai bármely életmódba beilleszthető.

Elkészítési idő: 25-30 perc