Nem csak finom, hanem nagyon egészséges. Hét ok, amiért érdemes a lencsét beépíteni az étrendbe!

Jót tesz a beleknek
A lencsét bevethetjük bélproblémák esetén, ugyanis magas rosttartalmának köszönhetően tisztítja a beleket. Fehérjedús, könnyen emészthető, a székrekedést elmulaszthatja, az anyagcserét pedig felpörgeti.

lencse a lencse jótékony hatásai laktózérzékenység enyhítésére növény ezért egyél lencsét táplálkozás

Terhesség esetén is bátran fogyasszuk
Magas folsav tartalma révén kifejezetten ajánlott várandósság alatt lencsét enni, ugyanis támogatja a magzat fejlődését. Vastartalma sem elhanyagolható, amely szintén fontos a kismamák számára.


Cukorbetegeknek is segíthet
A cukorbetegeknek hasznos szénhidrátforrás lehet, ugyanis glikémiás indexe alacsony, így lassan emeli a vércukorszintet. A lencsében lévő keményítőből pedig lényegesen kevesebb szőlőcukor szívódik fel, mint a búzakeményítőből, amely szintén kedvez a betegségben szenvedőknek.


Magas antioxidáns tartalom
Az antioxidánsban gazdag lencse megvédi szervezetünket a szabadgyökök kedvezőtlen hatásai ellen. Ráadásul még az öregedést is lassítja és a ráncok kialakulását is hátráltatja.

lencse a lencse jótékony hatásai laktózérzékenység enyhítésére növény ezért egyél lencsét táplálkozás

Immunrendszer-erősítő
A szervezetet ellenállóbbá teszi, ezáltal segít megelőzni különböző betegségek kialakulását. A-vitamin tartalma igen magas, ezért a szemre is jó hatással bír. Emellett B-vitamin, kálium és cinktartalma is figyelemreméltó, valamint nagy mennyiségben tartalmaz magnéziumot és kalciumot, amelyek szintén elősegítik a szerveztünk egészséges működését.

Laktózérzékenység ellen
A már ókorban is kedvelt növény a laktózérzékenyeknek is enyhülést nyújthat, hiszen egyrészt kiváló fehérjeforrás, másrészről pedig segíthet megszüntetni a kellemetlen tüneteket, amelyekkel a laktózérzékenység járhat.

Változókor és termékenység
Míg a nőknél a klimax kellemetlen tüneteit csökkenti, addig a férfiaknál a termékenységre gyakorol jó hatást, így mindkét nem számára érdemes a lencse fogyasztása.

Olvasd el ezt is:
5 tünet, amely betegséget jelezhet