Selymesen sűrű, vitamindús leves, amely biztosan a család kedvence lesz. Alig fél óra alatt elkészül, és csupán néhány hozzávalóra van szükség hozzá!

Hozzávalók:

1 kisebb fej karfiol
1/2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
500 ml zöldség alaplé
250 ml növényi tej
olívaolaj
só, bors, szerecsendió
szárított póréhagyma

Elkészítés:

Olívaolajon futtassuk meg az apróra vágott vörös- és fokhagymát, majd adjuk hozzá a rózsáira szedett karfiolt, és öntsük fel az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük őrölt szerecsendióval. Ha a karfiol megpuhult, adjuk hozzá a növényi tejet, és ha felforrt, botmixer segítségével turmixoljuk össze. Szükség esetén ízesítsük, majd tálaljuk szárított póréhagymával.

A videóban megnézheted, hogy készül!