Neked is a pizza az egyik olyan étel, amire nem bírsz nemet mondani? Érthető, ha csak a ropogós tésztára, a paradicsomos szószra és a tetején elterülő sajtra gondolunk, azonban a kalóriatartalma már nem ennyire lenyűgöző. Íme néhány szuper verzió, ha vigyázol az alakodra!


Karfiolpizza

Hozzávalók a tésztához:
egy nagy fej karfiol
egy tojás
reszelt parmezánsajt
egy teáskanál oregánó
egy teáskanál himalája só
fokhagyma
friss bazsalikom


Elkészítés:
Egy nagy fej karfiolt moss meg alaposan, szedd rózsáira és egy konyhai robotgép segítségével darált apróra. Egy üvegtálban mikrózd pár percig, majd egy törlőkendővel nyomkodd ki belőle a nedvességet. Add hozzá a tojást, a fűszereket, egy kis zúzott fokhagymát, a reszelt parmezánt és keverd össze. Az elkészült tésztát nyújtsd pizzaformára, tedd rá egy sütőpapírra és már mehet is az előmelegített sütőbe, ahol 200 fokon süsd 10 percig. Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, tedd rá a feltéteket, szórd meg mozzarellával, majd dugd vissza a sütőbe, amíg a sajt szépen megpirul a tetején. Díszítsd friss bazsalikommal.


Cukkinipizza

Hozzávalók a tésztához:
2 db cukkini
20 dkg zabliszt
reszelt parmezán
1 tojás
1 teáskanál himalájasó
olívaolaj


Elkészítés:
Nagy lyukú reszelőn reszeld le a cukkinit, sózd le, majd tedd félre egy kicsit. 10 perc elteltével csavard ki alaposan, add hozzá a zablisztet, a parmezán sajtot, a tojást és egy kis olívaolajat, majd sütőpapíron formázd köralakúra, és a karfiolpizzához hasonlóan told be az előmelegített 200 fokos sütőbe 10 percre. Vedd ki, kend meg paradicsomszósszal, tedd rá a feltéteket és süsd további tíz percig.


Túrópizza

Hozzávalók a tésztához:
250 g zsírszegény túró
1 tojás
10 dkg zabliszt
só, bors, bazsalikom, oregánó


Elkészítés:
Keverd össze a hozzávalókat, majd hagyd tíz percig pihenni. Kókuszolajjal kend meg a sütőpapírt, oszlasd el rajta a tésztát, és az előző receptekhez hasonlóan 200 fokos előmelegített sütőben süsd tíz percig. Kend meg paradicsomszósszal, ízlésednek megfelelően tegyél ráfeltétet, majd további 15 percre tedd vissza a sütőbe.

Mi legyen a feltét?

Ugyan a pizza lelke a tészta, azonban a feltéten is rengeteg múlik. Ha telepakolod kolbásszal, baconnel, kukoricával és zsíros sajtokkal, hiába az igyekezet, már jóindulattal sem nevezhető alakbarát pizzának.
A paradicsomszósz, a csirkemell, a tonhal és a zöldségek mind szuper választás, míg sajtok közül a mozzarella, a parmezán és a fetasajt a dobogós.


Kísérletezhetsz bátran különböző kombinációkkal!
A spenót koktélparadicsommal, mozzarellával és tükörtojással remekül passzol, vagy a csirkemellsonka rukkolával és parmezánsajttal szintén jó ízhatást eredményez.
Próbáltad már a pirított csirkemell, olívabogyó, fetasajt kombót? Érdemes megkóstolni!

Ha az eredeti mellett tesszük le a voksunk
Amennyiben a hagyományos pizzára esik a választásunk, akkor kérjük a vékony tésztást, és próbáljuk még napközben elfogyasztani. Előételnek együnk friss zöldséget vagy olívabogyót, ugyanis így nem farkaséhesen esünk neki, és könnyebben meg tudunk állni pár szeletnél, ahelyett, hogy egy szemvillanás alatt az egészet elfogyasztanánk.