Egyszerű, mégis izgalmas főétel, amelyet az előkészülettel együtt 40 perc alatt elkészíthetsz!
 

Hozzávalók:

1 kg csirkemell
1 nagy csokor friss bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
2 ek reszelt parmezán
1 ek fenyőmag
50 ml olívaolaj
100 g szeletelt mozzarella sajt
1 db paradicsom

Elkészítés 

Először elkészítjük a pestót: a bazsalikomot, a fokhagymával, a parmezánnal, a fenyőmaggal, egy csipet sóval és az olívaolajjal krémesre turmixoljuk.
A csirkemellett vékonyra szeleteljük, majd olívaolajjal kikent hőálló tálba tesszük, és megsózzuk. Megkenjük pestóval, rátesszük a sajtot, majd a vékonyra vágott paradicsom szeleteket. 180 Celsius fokon 25-30 perc alatt megsütjük, amíg a sajt aranybarna lesz.
Tipp: Tálaljuk bulgurral és grillezett zöldséggel

Köretként a paradicsomos bulgur is remekül passzol hozzá.
A receptért kattints ide!

A videóban lépésről lépésre megnézheted, hogyan készült a mozzarellás-pestós csirkemell: