Próbáltad már elkészíteni otthon az egyik leghíresebb thai ételt? Egyszerűbb, mint hinnéd!

Hozzávalók:

500 g marha hátszín
4 db tojás
4 db mogyoróhagyma
8 gerezd fokhagyma
200 g rizstészta
50 ml víz
2 tk kurkuma
50 g tamarind paszta
30 g pálmacukor
2 tk hal- vagy szójaszósz
4 tk osztrigaszósz
pörkölt mogyoró
chili pehely
2 db lime
friss koriander

pad thai recept táplálkozás

Elkészítés:

A marhát vágjuk fel vékonyra, mogyorót apró darabokra, a fokhagymát és a mogyoróhagymát finomra,  a lime-ot pedig négyfelé szeleteljük. Ha mindezzel elkészültünk, forrósítsunk wokban olajat, pirítsuk meg benne a mogyoró- és a fokhagymát, majd adjuk hozzá a marha hátszínt és süssük pár percig. Húzzuk a wok szélére és üssük bele a tojásokat, adjuk hozzá a halszószt, a pálmacukrot, a tamarind pasztát és az osztrigaszószt, majd gyors mozdulatokkal keverjük össze az egészet. Öntsük fel körülbelül fél dl vízzel és közben 3-4 perc alatt főzzük meg a tésztát, majd keverjük össze az egészet. Tálalásnál szórjuk meg az aprított mogyóróval és a korianderrel, és tegyünk mellé egy cikk lime-ot.

Nézd meg a videót is!