Létezik egy relaxációs módszer, melynek segítségével búcsút inthetsz a stressznek, kiegyensúlyozottabb és sikeresebb lehetsz, a szervezeted pedig ellenállóbbá válhat.

Öngyógyítás
Az autogén tréning a saját energiánkat felhasználva erősíti a test öngyógyító folyamatait, így könnyebben meggyógyulhatunk egy betegségből, csökkenhet a vérnyomás és megszűnhetnek az alvászavarok. A J.H. Schultz nevéhez fűződő eljárást eleinte orvosi célokra használták pszichoszomatikus betegségeknél, azonban manapság a gyakorlatok elsajátításával bárki elvégezheti az otthonában.

egészség relaxáció autogén tréning


Elűzi a stresszt
Az önfejlesztő gyakorlással, a belső koncentrációval és az önmagunkra irányuló passzív figyelemmel elérhetjük a pszichés és testi ellazultságot, ezáltal mélyebb szintről is befogadhatjuk a jelzéseket. Az alvás és az ébrenlét mezsgyéjén lévő állapotban befolyásolni tudjuk a testünk önregulációs rendszerét, a lélegzést, a keringést és a szívritmust. Ezáltal ellazulhatunk és megszabadulhatunk a stressztől.


Rendszeres gyakorlással energiáinkat irányítva tudjuk mozgatni
Az autogén tréninget terapeuták végzik, azonban idővel elsajátítható a módszer, ezzel beépíthetjük a mindennapokba. Harmóniába kerülhetünk önmagunkkal, melynek következtében fokozódik a teljesítményünk, szervezetünk pedig ellenállóbb lesz. A siker és a boldogabb élet kulcsa a lelki egyensúly.
 

Olvastad már?
10 jel, hogy baj van a pajzsmirigyeddel