A panna cotta méltán népszerű desszert. Most málnás verzióban készítettük el, érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
(4 adaghoz)
A málnapüréhez:
400 g málna
70 g eritrit
A krémhez:
200 ml habtejszín
200 ml mandulatej
40 g eritrit
1 csomag lapzselatin
1 ek vaníliáscukor
Elkészítés:
A tejszínt és a tejet öntsük egy lábasba, hozzáadjuk az eritritet, a vaníliáscukrot, majd melegítsük össze. A zselatinlapot oldjuk fel egy kevés vízben, melegítsük fel, majd öntsük a tejes keverékhez. Ha elkészült, kanalazzuk poharakba, és néhány órára hűtőbe tesszük. A málnát összeforraljuk az eritrittel, pürésítsük. Vegyük ki a panna cottát a hűtőből, és öntsünk mindegyik tetejére az öntetből. Tálalás előtt friss málnával díszítjük.