Az édes, illatos, puha, krémsajtos fahéjas csigákkal biztosan sikert aratsz. Ráadásul alakbarát változatban készítettük el!
Hozzávalók:
A tésztához:
300 g teljeskiőrlésű búzaliszt
150 g tönkölyliszt
2 tk instant élesztő
1 tk só
150 ml meleg mandulatej
1/2 csésze meleg víz
80 ml kókuszolaj
60 g eritrit
A töltelékhez:
80 g vaj
100 g cukor
10 g fahéj
A krémsajtos mázhoz:
125 g mascarpone
1 ek lágy vaj
2-3 ek agavészirup
vanília aroma
mandulatej a hígításhoz, ha szükséges
Elkészítés:
Elkeverjük a lisztet, az élesztőt és sót, majd hozzáadjuk a meleg tejet, a vizet, az édesítőszert és az olajat. Addig keverjük, amíg összeáll a tészta. Ha szükséges, adjunk hozzá még egy kis lisztet. Fedjük le és hagyjuk a tésztát 5 percig pihenni. Közben keverjük össze az eritritet a fahéjjal, és tegyük félre.
A tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük az olvasztott vajjal, és megszórjuk a fahéjas keverékkel. A tésztát a téglalap hosszú szélétől kezdve szorosan feltekerjük és felvágjuk. A csigákat egy kivajazott tepsibe tesszük és letakarva 30 percig meleg helyen kelesztjük.
Előmelegített sütőben 180 Celsius fokon 20-25 alatt megsütjük, és közben elkészítjük a mázat. A krémsajtot, az olvasztott vajat, az agavészirupot és a vaníliát krémesre keverjük. Ha szükséges, adjunk hozzá tejet a máz hígításához. A meleg tekercsekre csorgatjuk.