A zab remek tápanyagforrás: magas növényi rost-, antioxidáns- és vitamintartalma. Nem csak kásaként fogyaszthatod, hanem tortát is készíthetsz belőle! 

Hozzávalók:

2 bögre zabpehely
2 db banán
2 db tojás
1,5 dl mandulatej
3-4 ek agavészirup
125 ml natúr joghurt
2 ek darált mandula
1 ek zabpehely
1 tk himalája só
1 db kisebb alma

Elkészítés:

A banánt villával összetörjük, hozzáadjuk a mandulatejet, a tojásokat, az agavészirupot, a sót, a fahéjat, a darált mandulát és a joghurtot, majd jó alaposan elkeverjük. Összeforgatjuk a zabpehellyel, kókuszzsírral kikent tortaformába öntjük és almaszeletekkel díszítjük. 200 Celsius fokon 25 percig sütjük, majd tálaljuk.

Nézd meg a videót is!