A tészta egyszerűen elkészíthető, laktató, és szerencsére már találni olyat, amely szénhidrátcsökkentett, így azok számára sem tiltólistás, akik odafigyelnek az alakjukra. Mutatunk hozzá egy házi pestó receptet, amely vegán parmezán sajtból készül!

Hozzávalók:

200 g tészta
1 csokor friss bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj
só, bors
1 csésze natúr kesudió
3 ek sörélesztő pehely

Elkészítés:

Forrásban lévő vízbe tesszük a tésztát, és amíg fő elkészítjük a pestót. A vegán parmezánnal kezdjük: aprítógépben összemixeljük a kesudiót a sörélesztőpehellyel és egy mokkás kanál sóval. Ha finom porállagúvá őrőltük, tegyük a vegán parmezánunk nagy részét egy tálkába, két-három evőkanálnyit viszont hagyjunk az aprítóban és adjuk hozzá a friss bazsalikomot, a fokhagymát, az olívaolajat és egy kis borsot, majd a gép segítségével dolgozzuk össze. Amikor elkészült öntsük rá a tésztára, szúrjuk meg egy kis vegán parmezánnal és tálaljuk.

Nézd  meg, hogyan készül!