A gyömbér nem csak az egészségmegőrzésben játszik nagy szerepet, hanem különböző megbetegedések ellen is hasznát vehetjük. Íme nyolc nyomós ok, amiért minden nap kellene gyömbért fogyasztani.

Immunerősítő

A gyömbér az egyik legegészségesebb fűszernövény és egyben az egyik legerősebb természetes immunerősítő, ugyanis gazdag A-, B-, C- és E-vitaminokban, magnéziumban, cinkben, vasban, káliumban, foszforban és kalciumban, ezért érdemes minél gyakrabban vagy akár kúraszerűen alkalmazni.
Tipp: Fokhagymaprésen nyomj át 4-5 gerezd fokhagymát, reszelj le egy ujjnyi gyömbért, adj hozzá 2 teáskanál fahéjat, egy kávéskanál cayenne borsot, majd öntsd fel egy liter forró vízzel és lefedve hagyd állni legalább fél órát. Ezután facsard rá két citrom levét, adj hozzá 4 evőkanál mézet és fogyaszd el több adagra elosztva. A leghatékonyabb, ha az immunerősítő keveréket minden  nap elkészíted és legalább két héten át fogyasztod.

gyömbér egészség egészségmegőrzés fűszer gyulladáscsökkentő fájdalomcsillapító gyomorpanasz menstruáció várandósság terhesség természetes kiemelt gyomor

Gyomorpanaszok ellen

A gyömbér számos jótékony hatással bír, gyógyírt jelenthet hasmenés esetén, csillapítja a bél-, és gyomorpanaszokat, valamint fokozza az étvágyat és elősegíti az emésztést.
 

Fájdalomcsillapító

Az intenzív ízű fűszernövény igen hatásos fájdalomcsillapító, mely nagyon jó reuma és izomgörcsök kezelésére is. Emellett még a fogfájásra is remek orvosság lehet, hiszen enyhítheti az elviselhetetlenné váló fájdalmat. Fogyaszthatjuk tea, por vagy olaj formájában.

Meghűlés ellen

Megfázás és meghűléses megbetegedések ellen az egyik leghatékonyabb természetes orvosság a gyömbér, hiszen elmulasztja a kellemetlen tüneteket és megerősíti az immunrendszerünket.
Tipp: vágjunk le egy kisebb darabot a gyömbérgyökérből, hámozzuk meg, reszeljük le, facsarjunk rá egy citromot és adjunk hozzá két teáskanál mézet, majd keverjük össze jó alaposan, és már fogyaszthatjuk is a vitamindús, immunerősítőt, amely segít elűzni a meghűléses panaszokat.

gyömbér egészség egészségmegőrzés fűszer gyulladáscsökkentő fájdalomcsillapító gyomorpanasz menstruáció várandósság terhesség természetes kiemelt gyomor

Gyulladáscsökkentő hatás

Mivel a gyömbér kiváló gyulladáscsökkentő, ezért alkalmazhatjuk ízületi gyulladás esetén, emellett jó szolgálatot tehet megfázásos és lázzal együtt járó betegség esetén. Csökkenti a fájdalmat, segít megszüntetni a reggeli merevséget, valamint könnyíti az ízületek mozgékonyságát és az egyensúlyzavarokat is enyhíti.
 

Reggeli rosszullét és menstruációs fájdalmak ellen

Azoknak a kismamáknak kifejezetten ajánlott a gyömbérből készült tea fogyasztása, akik reggeli rosszullétekkel küzdenek, ugyanis elűzi a hányingert és megnyugtatja a gyomrot. Valamint görcsoldó tulajdonsága révén a menstruációs fájdalmakat is enyhíti.
 

Javítja a memóriát

A gyömbér igen sokoldalú fűszer, áldásos hatásai mellett még a memóriát és a koncentráló készséget is javítja, élesíti az érzékeket, erősíti a lelket, élénkít, ezért fontos megbeszélés vagy vizsga előtt bátran fogyasszuk.
 

Fokozza a szexuális vágyat

Már a rómaiak felfedezték, hogy a gyömbér fokozza a szexuális vágyat, ezért előszeretettel alkalmazták szerelmi hatóerejét. A mai napig is sokan használják ezt a fűszert afrodiziákumként, ami nem véletlen, hiszen tényleg hatásos. Ha te is el szeretnéd érni vágyfokozó hatását, akkor fűszerezd az ételt gyömbérrel, vagy ízesítsd meg vele a bort.