Készítsd el az ősz egyik legnépszerűbb levesét vegán és alakbarát verzióban. Gyors és könnyedén elkészíthető, nem tartalmaz sem lisztet, sem cukrot és tele van vitaminnal!

Hozzávalók:
1 közepes méretű sütőtök
20 g kókuszzsír
1 kisebb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1,5 dl rizstejszín vagy kókusztejszín
1 késhegynyi gyömbér
1 késhegynyi szerecsendió
só, fehérbors, chilipor ízlés szerint
körülbelül 1 liter víz

A tálaláshoz:
tökmag

recept vegán kiemelt leves diéta táplálkozás sütőtök krémleves vegetáriánus

Elkészítés:
A sütőtököt megmossuk, meghámozzuk, eltávolítjuk a magokat, majd kockákra vágjuk (amennyiben túl kemény, sütőben megsütjük). Az apróra vágott vöröshagymát kókuszzsíron üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a sütőtököt és pár percig kevergetjük, miközben sóval, borssal, zúzott fokhagymával, szerecsendióval és gyömbérrel ízesítjük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, körülbelül tizenöt perc alatt puhára főzzük, majd botmixerrel pépesítjük. Ekkor hozzáadjuk a tejszínt, a chiliport és várunk, amíg rottyan egyet a tűzön. Ha szükséges utánízesítjük, majd pirított tökmaggal tálaljuk.