Miért állnál órákat a konyhában, ha kevesebb mint fél óra alatt olyat ételt dobhatsz össze, amely laktató, alakbarát és még finom is? Próbáld ki a receptünket!

Hozzávalók:

A húsgolyóhoz:
fél kg darált marhahús
2 tojás
1 ek reszelt parmezán
3 ek zabpehely
2 ek quinoa
1 ek pirospaprika
só, bors, majoranna

A főzelékhez:
2 közepes cukkini
2-3 gerezd fokhagyma
250 g görögjoghurt
tönkölybúzaliszt
olívaolaj
kapor
só, bors

Elkészítés:

Először készítsd el a húsgolyókat, hogy amíg sül, addig megfőzhesd a főzeléket. Add hozzá a darált húshoz a tojásokat, a parmezánsajtot, a zabpelyhet, a quinoát, fűszerezd be, formálj belőle kisebb gombócokat, majd kiolajozott jénai tálba rendezgesd el, és tedd be az előmelegített sütőbe. Süsd 25 percig hőlégkeverésen 220 Celsius fokon, ha szükséges időközben fordítsd meg a húsgolyókat.
Eközben hámozd meg a cukkinikat, nagy lyukú reszelőn reszeld le őket, majd öntsd fel éppen annyi vízzel, amennyi ellepi és kezdd el főzni. Reszeld bele a fokhagymákat, fűszerezd meg, majd add hozzá a görögjoghurtot. Közben egy másik edényben készíts rántást tönkölylisztből és olívaolajból, keverd bele a főzelékbe, majd tedd bele az apróra vágott kaprot. Főzd addig, amíg  a cukkini megpuhul és tálald az aranybarnára sült húsgolyókkal.