A természet patikájában számos hatékony gyulladáscsökkentőt találhatunk, így ha nem muszáj, ne nyúljunk azonnal gyógyszerek után. Ismerd meg a leghatásosabbakat!

Koriander
A jellegzetes illatú koriander számos jótékony hatással bír, többek között csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást, enyhíti a menstruációs panaszokat, antibakteriális, erősíti az immunrendszert és nem utolsó sorban hatékony gyulladáscsökkentő.

A változatos és egészséges táplálkozás az egyik leghatásosabb fegyver a gyulladások ellen.


Kurkuma
Gyulladáscsökkentő erejét a kurkumin hatóanyaga adja, amelynek a mustársárga színét köszönheti. Nem véletlenül az ázsiai konyha egyik legkedveltebb fűszere, hiszen igazi csodaszernek számít, mivel fokozza a vérkeringést, jó hatással van az emésztésre, vírusölő, daganatellenes, csökkenti a vércukorszintet és bőrfiatalító hatása is bizonyított.

egészség gyulladáscsökkentő egészségmegőrzés kiemelt


Chilipaprika
A kapszaicinben gazdag csípős paprika előkelő helyet foglal el a legjobb természetes gyulladáscsökkentők között. Kiváló torokgyulladás ellen, de krémben elkeverve az ízületi gyulladásra is jótékonyan hat. Mindemellett erős antioxidáns és méregtelenítő hatásáról sem érdemes megfeledkezni, azonban arra figyeljünk, hogy hasnyálmirigy-gyulladás esetén tilos a fogyasztása!

Tipp: az előbbi három alapanyagból tudunk egy szuper receptet! Készítsd el az eredeti pad thai-t, amellyel biztosan mindenkit lenyűgözöl. Katt ide ­­>>>>


Tömjén
A Boswellia-fák kérgéből kivont gyanta gyulladáscsökkentő hatása vetekszik a nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerekkel, azonban nem irritálja a nyálkahártyát, hanem mellékhatások nélkül fejti ki a hatását.


Szegfűszeg olaj
Különösen fogfájás esetén vehetjük hasznát, ugyanis közvetlenül az ínyre kenve percek alatt csökkenti a gyulladást és a kínzó fájdalmat. Torokgyulladás esetén szintén kiváló orvosság.

egészség gyulladáscsökkentő egészségmegőrzés kiemelt

Gyömbér
A gyömbér az egyik legsokoldalúbb fűszernövény. Csökkenti a koleszterinszintet, a szívbetegségek kialakulásának kockázatát, megelőzi a vérrög képződést, csillapítja a köhögést, görcsoldó, hányinger ellen is hatásos, a megfázásos tüneteket is hatékonyan enyhíti és az egyik legerősebb természetes gyulladáscsökkentőként tartják számon.


Fahéj
Szinte minden konyhában megtalálható a fahéj, amelyből érdemes napi szinten fogyasztani, akár a kávédat meghinteni vele vagy a zabkásádat ízesíteni, mivel számos pozitív tulajdonsága van. Megköti a szabadgyököket, csökkenti a cukorbetegség kockázatát, magas antioxidáns tartalommal bír és a gyulladást is csökkenti.


Vörös bor
Nem csak ellazulni segít, hanem az egészségre is jó hatást gyakorol, amennyiben mértékkel fogyasztjuk. Többek között védi az emésztőrendszert, redukálja a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát és remek gyulladáscsökkentő.


Grépfrútmag-kivonat
Fertőzések, gyulladások, influenza ellen is bevethetjük, emellett erősíti az immunrendszert és tisztítja a szervezetet.

egészség gyulladáscsökkentő egészségmegőrzés kiemelt

Kamilla
A méltán híres gyógynövény virágából készült tea gyógyírt jelenthet különböző panaszok esetén. Görcsoldó, nyugtató és gyulladáscsökkentő tulajdonsága révén hatékonyan támogatja az egészségünket.


Bőrsérülésekre ajánlott
Az aloe verát, a ligetszépét és a körömvirágot bőrbántalmaknál alkalmazhatjuk. Mind a három csökkenti a gyulladást, az aloe vera leveléből nyert gél a bőrfelületre kenve nyugtatja a bőrt, míg a ligetszépe magjából készült olaj enyhíti a viszketést, a körömvirág kivonata pedig gyorsítja a sebgyógyulást.