Már régóta elhatároztad, hogy szeretnél egészségesebben élni és jobban kinézni, azonban a kezdeti igyekezet mindig alábbhagyott? Az alábbi tippek betartásával, ezúttal biztosan nem marad el a várva várt siker. 

Minden fejben dől el
Ha magadban realizálod, hogy a szervezeted számára károsak a finomított szénhidrátok és megtalálod az egészséges alternatívákat, akkor egy idő után már nem is kívánod majd a cukros édességeket. Döntsd el magadban, hogy ezentúl odafigyelve étkezel, így az egészséges táplálkozás észrevétlenül kúszik majd be a tudatodba.

életmódváltás sport diéta mozgás tudatosság táplálkozás életmód


Tervezd meg
Határozd meg, milyen étrendet szeretnél követni, és az alapján állítsd össze az étkezésed. Ha papírra veted, sokkal nagyobb a nyomás, hogy tartsd magad a leírtakhoz. A legjobb, ha előre csomagolsz, így biztosan nem esel majd kísértésbe.


Tűzd ki a célod
Fogalmazd meg konkrétan, mit szeretnél elérni, azonban ne támassz irreális elvárásokat. Légy türelmes magaddal szemben és halaldj lépésről lépésre.


Selejtezd ki a konyhádból a felesleges dolgokat
Már nem lesz szükséged a fehérlisztre, a cukorra, valamint az előre feldolgozott élelmiszerekre. A legjobb, ha mihamarabb megszabadulsz tőlük.

életmódváltás sport diéta mozgás tudatosság táplálkozás életmód


Motiváld magad
Készíts egy fotót mielőtt belevágnál az életmódváltásba, majd hetente csinálj egy újat. Nincs nagyobb motiváció annál, ha látod magadon a pozitív változást.


Moss fogat vacsora után
Ezzel aprósággal megvéded magad attól, hogy az esti tévénézéshez becsússzon egy kis nassolnivaló.


Étkezz tudatosan
A napi ötszöri kis étkezés a nyerő.
A reggeli lehetőleg teljeskiőrlésű szénhidrát legyen csirkemell sonkával, egy szelet sajttal és friss zöldséggel. A zabpehely banánnal vagy almával szintén befutó, de a tojással sem lőhetsz mellé, hiszen kiváló fehérjeforrás.
Tízóraira és uzsonnára tökéletesek az olajosmagvak, azonban csak egy zárt marékkal, valamint a görögjoghurt és egy kis gyümölcs is remek alternatíva. 
Ebédre ehetsz bátran húst sok zöldséggel és öklömnyi rizzsel, de a teljeskiőrlésű tészta is jó választás.
Vacsorára óvatosan bánjunk a szénhidrátokkal, ilyenkor a legjobb ha halat eszel salátával vagy sovány húst grillezett zöldséggel.
A folyadékfogyasztást se hanyagold el, naponta legalább két liter vizet ajánlott meginni, ha pedig sportolsz, nyugodtan megihatsz három literrel is

Olvastad már?
Így pörgesd fel az anyagcseréd!